OBOJENI PROGRAM U MOČVARI

obojeni1

Nakon deset godina u Močvaru se ponovo vraća Obojeni program,( i to u petak  02.10. 2015) kultni i uvijek drugačiji rock and roll bend iz Novog Sada. Pripisati nekome “kultnost” i “legendarnost” danas je lakše nego ikad, no kod Obojenog programa to je, nakon 35 godina neprekidnog djelovanja, jedina moguća istina.
Uz navedeni koncert u Močvari 2006. godine, Obojeni program u Zagrebu je posljednji put nastupao na INmusic festivalu 2007. godine. Povratkom u Zagreb zasigurno će biti zadovoljeni svi stari fanovi kao i sve brojniji fanovi mlađe generacije koji Obojeni program do sada nisu bili u prilici gledati uživo.


Osnovani početkom osamdesetih, Obojeni su, zajedno s bendovima Boye, La Strada i Luna, smatrani prvacima nezavisne scene Novog Sada i drugačijeg zvuka u tadašnjoj Jugoslaviji. Odrastavši u najplodonosnijem periodu new wavea i post punka te inspirirani bendovima poput The Fall, Television, Magazine, Gang of Four i Joy Division, Obojeni program su brzo stvorili vlastiti zvuk i prepoznatljivost, prvenstveno zahvaljujući pjevaču Branislavu Babiću – Kebri, jedinom originalnom članu benda. Njegov glas i specifičan način pjevanja postali su u velikoj mjeri zaštitni znak Obojenog programa.