“Ima ih” u novom spotu Rundek Cargo Trija

rundek

Prije nešto manje od tri mjeseca predstavljen je treći službeni singl s novog i hvaljenog albuma „Mostovi“ Rundek Cargo Trija – „Ima ih“. Ova pjesma ima poruku koja stiže ravno usred izbjegličke krize i britko niže poteze čovječanstva koji su nas doveli do toga da se bojimo, da se ne borimo i da se sramimo onog što jesmo. Moćan singl sada je dobio i svoj jednako snažan video spot. Spot je sniman u Zagrebu i Beogradu pod redateljskom palicom Radislava Jovanova Gonza.

„Video spot za pjesmu „Ima ih“ se asocijativno poigrava sa svjetovima kapitalista i birokracije te svijetom klošara i beskućnika koje igraju sami članovi Cargo benda i Darko Rundek . Mračni duhovi koji promatraju svijet oko sebe, grad Beograd pa i Zagreb…mada to u ovom spotu nije toliko bitno. Bitna je atmosfera dualizma i sarkazma, a ne lijepi kadrovi. Hvala cijelom bendu“ – izjavio je Gonzo.
Nakon nježnog i romantičnog singla „Don Juan“, „Ima ih“ je ozbiljan singl s novog albuma koji već do sada ima niz izuzetnih recenzija i kotira kao jedno od najboljih izdanja unazad 10-ak godina.
Stihovi su pomno pisani, nisu prolazni – vječni su i kritički orijentirani prema trenutnom stanju u društvu…uostalom može li Darko Rundek pisati drugačije?
Spot „Ima ih“ možete pogledati na sljedećem linku: