10 godina Tamare Obrovac u Istarskom narodnom kazalištu

tamara

Obljetnički koncert Tamare Obrovac u dogodit će se u njenom rodnom gradu, a njime slavi višestruki jubilej: održavanje desetog po redu tradicionalnog godišnjeg koncerta u INK Pula, izdanje desetog CD-a i 20 god. izdavačke djelatnosti:
– njen prvi CD Triade izašao je 1996. godine
– deseti po redu, imena Canto amoroso izašao je 2015. u ograničenoj hrvatskoj nakladi, a 2016. izlazi za austrijski Alessa Records.
Ovaj deseti, jubilarni koncert održat će uz svoj Transhistria ensemble, s kojim je 2007. godine i započela ovaj ciklus održavanja tradicionalnih godišnjih koncerata za Valentinovo, pridružit će im se i neki od glazbenika s kojima je tijekom ovih 10 godina surađivala, a repertoar će se sastojati od izbora skladbi koje je u različitim glazbenim formacijama izvodila tijekom dosadašnjih koncerata u INK Pula.

Nekoliko riječi Tamare Obrovac:
“Vjerujem da smo tijekom ovih deset godina pokazali da možemo ‘domaćim snagama’ organizirati kvalitetan
koncertni događaj, te time doprinijeti kulturnom životu grada i u zimskom periodu, stoga, osim svim divnim glazbenicima koji su sudjelovali na koncertima, želim zahvaliti onima koji su doprinijeli ovoj desetogodišnjoj tradiciji; gradu Puli, Turističkoj zajednici grada i Ministarstvu kulture za sufinanciranje projekta, djelatnicima INK za logistiku, ton majstoru Aldu Spadi za odličan zvuk, Davoru Dujmoviću na opremi za ozvučenje i naravno, vjernoj publici mog rodnog grada. Kako bi Istrijani rekli, ‘da bimo i klitu’! Živili!”