“Brod u boci”, prva knjiga Arsena Dedića, nakon 28 godina ponovno pred publikom

dedic

“Brod u boci”, prva zbirka pjesama Arsena Dedića, nakon 28 godina ponovno izlazi pred publiku.Deveto nepromijenjeno izdanje donosi 29 pjesmama i ciklus “Brod s mojim imenom”, uz originalni predgovor Zvonimira Goloba te Arsenovu ilustraciju na naslovnici i autoportret. Zbirka “Brod u boci” prvi put je izašla 1971., kada je pjesme i šansone u knjigu sastavio i objavio Zvonimir Golob. Do 1988. zbirka je doživjela osam izdanja i ukupno 80.000 prodanih primjeraka.
“Brod u boci je bilo nemoguće nabaviti posljednjih godina. S Arsenom smo dogovarali 9. izdanje, ali prošli kolovoz nas je zatekao i ostavio baš poput nekog broda u boci. Ipak, ovu smo zbirku, Arsenovu prvu i možda najvažniju, odlučili vratiti pred publiku i na police glazbene knjižare Rockmark”, izjavio je Krešimir Blažević, izdavač.
“Brod u boci” izlazi sredinom svibnja i moći će se kupiti ekskluzivno u knjižari Rockmark po cijeni od 79 kuna.Osigurana je mogućnost prednarudžbe knjige po cijeni od 59 kuna do 10. svibnja u 23:59, neposredno do pred službeni izlazak iz tiska.
Deveto izdanje prve i možda najvažnije Arsenove knjige predstavljaju Muzika.hr i glazbena knjižara Rockmark, koja se ovom knjigom šest godina od otvorenja prvi put javnosti predstavlja kao izdavač.
“BROD U BOCI vjerojatno će iznenaditi samo one koji ne znaju da se Arsen Dedić u javnom životu najprije javio pjesmama, nešto kasnije tekstovima za zabavne melodije (potpisujući ih pseudonimom, da ne bi svoje ime identificirao s jednom djelatnošću koje su pravila onemogućavala svaki stvaralački rad) i, naposljetku, kao kompletan autor šansona.” (iz predgovora)