Meritas – novi glazbeni trenutak – poslušajte novi singl ‘Pričaj mi’

meritas

Pjesmom „Pričaj mi“ grupa Meritas ovih dana kreće u novu fazu svog stvaranja – najavljuju svoj novi album. Kao i na prethodnim albumima i ovaj najavni singl ima zadatak uvesti publiku i slušatelje u novonastali svijet koji su Anita Valo i Meri Jaman potanko zamislile.„Pričaj mi“ je pjesma koja na njihov prepoznatljiv način polaže pravo na fantastičan spoj melankolije kroz elektronske primjese u zvuku pa sve do pozitivnog naboja u boji njihova dvoglasa koji se širi pjesmom, a potom i nama samima koji smo u ulozi slušatelja. Spajaju sebe otprije i sebe danas, hrabro i sjetno. Od početka do kraja, u valovima, pjesma ne zaustavlja svoj naboj – onaj u svom bržem tempu pa do općenitog pulsiranja pjesme u svim svojim elementima.

Anita i Meri oduvijek su spremne na nove sebe, nove izraze bez obzira na svijet i glazbu danas. I zato su uvijek prave i aktualne. Anita kroz već utaban proces rada od prvih aranžmana daje zanimljiva rješenja koja komuniciraju poslije sa suradnicima, tekstom, njenom nedvojbeno posebnom interpretacijom glavnog vokala u ovoj pjesmi.
Kad malo bolje pogledate, Meritas sa svakim albumom okrenu novu stranicu. Kako same vole reći, svaka pjesma, svaki album je odraz vremena u kojem stvaraju, dnevnik utjecaja i izazova koje postave pred sebe – svjesne su da se tako razvijaju.
„Zadnjih nekoliko mjeseci provodimo u kreativnom i inspirativnom društvu Jure i Pavla u njihovom studiju. Zakoračile smo u snimanje našeg sedmog albuma, a pjesma “Pričaj mi” savršeno opisuje sve ono što u ovom trenutku želimo čuti u našoj glazbi.“ zaključuju Meri i Anita.Ponosna ekipa koja je radila na pjesmi „Pričaj mi“ su autorice glazbe Anita Valo i Meri Jaman, dok je autorica stihova Ines Prajo. Za aranžman su zaslužni redom Anita Valo, Jura Ferina, Pavle Miholjević, a za produkciju Pavle Miholjević i Jura Ferina.Pjesmu možete poslušati na sljedećem linku:
https://www.youtube.com/watch?v=lzcbZqJL5HQ