Promocija autobiografije “Born To Run” i CD-a “Chapter and Verse”+promotivna prodaja

bruce
27. rujna, utorak, u 18:30 sati, održat će se promocija najiščekivanije knjige godine, autobiografije Brucea Springsteena “Born To Run” i novog CD-a “Chapter and Verse” . Autobiografija tog dana izlazi u cijelom svijetu, a na druženje u zagrebačkom klubu Vinyl stižu prvi primjerci hrvatskog izdanja. Bit će to i posebna prigoda gdje će svi koji dođu moći po posebnoj cijeni kupiti knjigu i CD.


face event:
Knjigu i CD će predstaviti:
Aleksandar Dragaš, glazbeni kritičar
Lada Furlan Zaborac (The Bambi Molesters), prevoditeljica
Adriana Piteša, urednica
Branko Komljenović, direktor Menarta

Inače Bruce Springsteen 23. rujna 2016. slavi 67. rođendan i objavljuje novi album “Chapter and Verse” koji prati najiščekivaniju knjigu godine, autobiografiju “Born To Run”.
Hrvatsko izdanje autobiografije izdaje Profil knjiga, a CD/LP Sony Music/Menart.
Svi koji u utorak, 27. rujna, dođu na promociju, bit će prvi koji će imati priliku kupiti knjigu po cijeni od 130 kuna (redovna prodaja 159 kuna). Za komplet CD+knjiga je posebna ponuda i cijena od 210 kuna!

Autobiografija „Born to Run“ bit će otkriće svima koji su ikada uživali u Bruceu Springsteenu, no ova je knjiga puno više od memoara legendarne rock-zvijezde. Ovo je knjiga za radnike i sanjare, roditelje i djecu, ljubavnike i usamljenike, umjetnike, čudake ili za svakoga tko je ikad želio biti kršten u svetoj rijeci rock ‘n’ rolla. Springsteen je na autobiografiji radio posljednjih sedam godina. Rijetko je koji izvođač ispričao vlastitu priču s toliko snage i zamaha. Poput brojnih njegovih pjesama (Thunder Road, Badlands, Darkness on the Edge of Town, The River, Born in the USA, The Rising i The Ghost of Tom Joad – navedimo samo neke) autobiografija Brucea Springsteena napisana je liričnošću jedinstvenog umjetnika i mudrošću čovjeka koji je duboko razmišljao o svom iskustvu. Autobiografiju velikog glazbenika na hrvatski su jezik preveli Lada Furlan Zaborac i Dražen Čulić

Album ´Chapter and Verse’ prati autobiografiju i uključuje 18 pjesama od kojih pet još nikada nije bilo objavljeno. Springsteen je odabrao pjesme koje reflektiraju teme i dijelove autobiografije.

Kompilacija počinje s dvije pjesme iz The Castiles, ere Springsteena tinejdžera, a završava s “Wrecking Ball” iz 2012. Pjesme prate njegovu glazbenu povijest od njegovih najranijih dana i pričaju priču koja je paralelna s onom u knjizi.

Demo snimke “Henry Boy” i “Growin’ Up” nastale su 1972, prije nego je Springsteen počeo snimati ‘Greetings From Asbury Park, N.J.’.

Izdanje je dostupno kao CD i ploča, uključuje rijetke fotke i stihove, a u prodaji je od sutra, 23. rujna.

Popis pjesama
1) Baby I*
2) Can’t Judge A Book*
3) He’s Guilty (The Judge Song)*
4) The Ballad Of Jesse James*
5) Henry Boy*
6) Growin’ Up
7) 4th Of July Asbury Park (Sandy)
8) Born to Run
9) Badlands
10) The River
11) My Fathers House
12) Born In The USA
13) Brilliant Disguise
14) Living Proof
15) The Ghost of Tom Joad
16) The Rising
17) Long Time Comin’
18) Wrecking Ball
*= još neobjavljene pjesme