TAMARA OBROVAC predstavlja CANTO AMOROSO u Litvi, Austriji, Sloveniji i Švicarskoj

tamara

Uvijek posebna Tamara Obrovac ove jeseni ponovo prelazi granice Lijepe naše te promovira novi album Canto Amoroso u Litvi, Sloveniji, Austriji i Švicarskoj. Tako će se 14. 10. predstaviti u Birštonasu (Litva), a dan kasnije na Vilnius Jazz Festivalu. 22. studenog nastupa u Ljubljani u Cankarjevom domu, 23.11. u austrijskom Welsu, a 3.12. u Luganu (Švicarska) gdje nacionalna televizija snima i prenosi koncert uživo!


Canto Amoroso moćan je album koji ne poznaje jezične barijere, kao što je to manje – više uvijek slučaj kod Tamare. Izdanje koje su u svjetsku distribuciju lansirali Alessa Records ima svoj puni potencijal za internacionalne festivale, ali Obrovac će koncertnu jesen/zimu upotpuniti i domaćim datumima, što će najaviti uskoro.
Ova godina za jazz – etno ikonu hrvatske glazbene scene izuzetno je značajna jer slavi 20 godina diskografske karijere te izdavanje desetog albuma! U svojim transformacijama Tamara Obrovac savršeno pliva i nakon gotovo četvrt stoljeća, a energična kakva jest već priprema novi album koji će nesumnjivo biti još jedna glazbena poslastica.
Datumi europske turneje Tamare Obrovac:
14.10. – Kurhauzas, Birštonas (LT)
15.10. – Vilnius Jazz Festival (LT)
22.11. – Cankarjev Dom, Ljubljana (SLO)
23.11. Wels (At)
3.12. live Radiotelevisione svizzera RSI, Lugano (CH)