CD AMIRE MEDUNJANIN – “Damar” u prodaji

amira

Damar je životna snaga, strast za životom u svakom njegovu otkucaju – život punim dahom. Ukratko, damar je ono što čini razliku između “biti živ” i “živjeti”.
“Kažu da se s damarom rađamo; ili ga imaš ili nemaš! Ali, ja ipak mislim da ga svi imamo negdje duboko u sebi i da ga samo prava ljubav može probuditi”, pojašnjava Amira Medunjanin.Drugi singl s njenog novog albuma, pjesma “Damar” upravo je to: pjesma čežnje za najljepšim osjećajem, onim koji oživljava, koji pokreće – za ljubavlju! Tekst pjesnikinje Marije Karaula Krznarić uglazbio je Boško Jović, a Bojan Zulfirkarpašić svojim aranžmanom i virtoznom klavirskom izvedbom udahnuo joj je “bilo”.


Druga je to od dvije autorske pjesme po kojoj je njen, peti po redu, album i dobio ime. Jer, kao što damar objedinjuje sve životne strasti, tako sažima i sve one divne osjećaje o kojima Amira Medunjanin pjeva na svom novom albumu. Baš kako je “damar” u najužem smislu izraz za bilo, puls, ali i za “žilu” koja vodu iz dubina vodi do izvora na površinu, tako i album “Damar” donosi “otkucaje Amirinog srca”, ali je ujedno i ona žila kojom najbistrije i najljepše pjesme iz davnina putuju i ponovno izviru na Damaru, a sada su dostupne i svim žednima Amirine interpretacije.