Večer mađarskih kantautora u Začaranoj Močvari

madjari

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić, aprogram je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a. Možemo li zamisliti bolji završetak mjeseca studenog ako vam kažemo da nam u goste stižu naši susjedi Mađari i u naramku, osim hladnog jesenskog dana nose i tople autorske pjesme? Ne možemo naravno. Ova Začarana Močvara je posebna jer ćemo po prvi puta ugostiti mlade mađarske kantautore i konačno čuti kakvi su stihovi s one strane Mure i Drave. Kao domaći support zasvirat će svima poznat kantautor, skriven pod kodnim imenom “Eine”, a sve to u srijedu  30.11.2016. s početkom u  21:30  a upad je 25 KN

DUKE BLUEBEARD (Mađarska)
A. D. Lukacs Duke Bluebeard je kantautor i multi-instrumentalist koji živi i djeluje u Budimpešti. Prvi demo “Summer is Dead” je snimio 2013. godine, nakon čega je nastupao u raznim projektima mađarske underground scene. Introspekcija u izrazu samo je jedan mali djelić njegovog tajnovitog izraza, a prepoznatljiv raspon glasa kreira harmonije koje često idu puno dalje od riječi. Na prvom gostovanju u Močvari predstavit će pjesme s debi albuma “Friend or Foe” koji je izašao u ožujku ove godine za izdavačku kuću Lone Waltz Records.

ANDRÁS UPOR (Mađarska)
Andras Upor je kantautor iz Budimpešte. Njegova glazba ima korijene u delta i country blues-u s primjesama rock glazbe 60-tih i 70-tih prošlog stoljeća. Njegov energični nastup i upečatljiv stil pjevanja i sviranja često daju osjećaj kao da slušamo koncert čitavog benda. Debi album “Let the song work on you” izlazi 2015. godine s kojim će se i predstaviti na svome prvom koncertu u Zagrebu.

EINE (Zagreb)
Eine je misteriozni pojedinac koji sjedi-leži-stoji-jede-spava-sanja iza projekata Vlasta Popić te njegova tekućeg odlijeva mozga Seine. U svom autonomnom izričaju “Eine”, pojedinac izvodi starije ili manje poznate, ili naprosto drugačije pjesme svojih prijašnjih i sadašnjih projekata, uz neke drage mu srcu obrade.