Zvonimir Varga – Buđenja

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga nastavlja projekt u kojem će objaviti čak osam studijskih albuma u jednoj godini. Na red je došao album “Buđenja.
“Zvonimir Varga napravio je još jedno malo remek-djelo pjesama intimnog ugođaja u kojima je (opet!) ogolio svoju dušu i predao vam je na tanjuru. Iskrenost i energija koja izvire iz ovog kantautora je zbilja nešto posebno, a paralele se mogu vući s Dylanom, Youngom, Springsteenom, Caveom, Arsenom, Balaševićem, slobodno nadopunite niz.

Mada je od svakog od tih autora uzeo ponešto (po emocijama i senzibilitetu najviše od Balaševića), Varga je poseban, skroman dečko koji uživa u interpretaciji svojih pjesama. Minimalizam instrumenata (koristi ponajviše gitaru i klavir) daje pjesmama emociju, iskrenost i lako pamtljivu melodiju, koja vas odmah na prvu opija i ostaje. Kod izvođača kao Varga na prvu imate osjećaj da je to što radi iskreno, bez ikakvog fejka, podmetanja noge, podilaženja bilo kome, osim samom sebi.” – Jurica Kosović o albumu “Buđenja”
https://www.deezer.com/hr/album/333747027