U PRODAJI ALBUM KLASIČNE GLAZBE “ALLA BURLA” ANĐELKA KRPANA (VIOLINA) I NADE MAJNARIĆ (GLASOVIR)

klasika
U prodaji je novi album “Alla burla” naših istaknutih klasičnih glazbenika Anđelka Krpana (violina) i Nade Majnarić (glasovir) koji sadrži 16 skladbi hrvatskih skladatelja Borisa Papandopula, Rudolfa Matza, Anđelka Klobučara, Stanka Horvata i Tomislava Uhlika. “Alla burla” nastavak je uspješne suradnje dvoje vrsnih glazbenika koja je sredinom travnja prošle godine rezultirala albumom “Minijature za violinu i glasovir”, objavljenog također u nakladi Croatia Recordsa. Album “Alla burla” je u dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu u prosincu 2016. godine snimio Krešimir Petar Pustički, koji je ujedno i producent albuma. Likovno oblikovanje CD-a s fotografijama Ante Topića i naslovnim crtežom Roberta Budora potpisuje Marijana Ćurčić Baldini, dok je tekstove u knjižici napisala Gordana Krpan. Snimanje albuma financijski je podržalo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Anđelko Krpan diplomirao je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, magistrirao u Beču, a usavršavao se na majstorskim tečajevima u Gsdtaadu. Bio je član Bečke komorne filharmonije, Zagrebačkih solista te koncertni majstor Zagrebačkih solista i Orkestra HNK iz Zagreba. Od 1995. godine predaje violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Jedan je od utemeljitelja i prvi violinist Gudačkog kvarteta Sebastian. S kvartetom Sebastian, pijanisticom Nadom Majnarić te violinistom Markom Generom snimio je čak 11 albuma za Croatia Records.

Pijanistica Nada Majnarić glazbenu je školu završila u Zagrebu, studira u Beču, a magisterij završava u Stuttgartu. Dobitnica je mnogih prestižnih stipendija i najviših nagrada na međunarodnim natjecanjima, a uz mnogobrojne nastupe diljem svijeta, u Društvu za glazbeni teatar u Beču održala je dosad više od 80 koncerata. Od 1995. godine radi na Konzervatoriju u Beču kao korepetitor. Za nosač zvuka “Hrvatske sonate” s Anđelkom Krpanom dobitnica je nagrade Porin u dvije kategorije.