Dalibor Herceg predstavlja novi video spot za pjesmu James Dean

dalibor

Nakon zadnjeg singla i video spota “1000 obećanja” nastavlja se glazbena priča Dalibora Hercega koji u svojoj novoj pjesmi dotiče se teme vječnog buntovnika Jamesa Deana. Glazbu i aranžman potpisuje Dalibor, a Giovanni Jakovac stihove.  Radnja video spota smješena je u “The Movie Pubu” u Zagrebu koji je stekao status kultnog zagrebačkog okupljališta koji je tematski pub, stoga prostorom dominiraju filmski studijski rekviziti, a na zidovima su izložene originalne fotografije sa svjetskih filmskih festivala i portreti najvecih filmskih zvijezda.


Uz Dalibora u video spotu pojavljuje se posebna gošća, likovna umjetnica, Tanja Malbaša. Tanja zavađa Dalibora svojim usnama, sladoledom, vinom, štiklama i svime što god joj padne na pamet i pod ruku, a Dalibor joj se cijelo vrijeme opire. Na kraju Dalibor pada pod Tanjin utjecaj i šarm i zaljubljuje se u nju.

James Deanova buntovna strana je bila samo dio njegove višeslojne ličnosti jer mu nije nedostajalo kreativnosti, intelektualne radoznalosti i ambicija. James Deen je izvrsna usporedba pobune, buntovnosti i slobode u umjetničkom izražavanju Dalibora na području glazbe i Tanje na području likovne umjetnosti.
Kameru za video spot potpisuje multimedijalna umjetnica Tajči Čekada.