Intervju: Ne znate što pitati poslodavca? Jednu stvar obavezno!

 

Vama i vašem budućem poslodavcu jedna stvar je zajednička: želite saznati možete li uspješno surađivati bez obzira na zadane poslovne uvjete.Kako biste saznali odgovor na to pitanje, jedno biste pitanje uvijek trebali postaviti poslodavcu na razgovoru za posao:Kako biste definirali uspjeh za ovu radnu poziciju?”
Ovo pitanje pružit će vam informacije o radnoj poziciji te o poslodavčevom pogledu na razvoj tvrke na način kako nije bilo navedeno u oglasu.


Odgovor vam, naime, može dati kvalitetne informacije o:
specifičnim vještinama koje ovo radno mjesto traži
prioritetima posla – na što je potrebno najviše obratiti pažnju
strategiji koju morate usvojiti kako biste što bolje radili taj posao
kulturi, radnoj etici i stilu rukovođenja unutar tvrtke

Postavite li poslodavcu ovo pitanje, pokazujete mu da ozbiljno shvaćate posao jer želite znati detalje koji će vam omogućiti da radite što kvalitetnije. Istovremeno, informacije koje dobijete pružit će vam bolje razumijevanje poslodavca i vaših budućih kolega, a to znači i da ćete s njima moći lakše komunicirati.
Na radnim mjestima provodimo većinu svog vremena. Zato je važno da se tamo osjećamo ugodno i da smo zadovoljni. Svako pitanje koje vam otkriva informacije o načinu rada tvrtke i kvalitetom tretmanu zaposlenika, dobrodošlo je i svakako ga postavite na razgovoru za posao!
izvor: MojPosao.net