MOREŠKA & ROLIN HUMES -Koncertno plesni spektakl u okviru projekta «Živi Rasti Cvjetaj»

moreska
Moreška – Kulturno umjetničko društvo – Korčula i Rolin Humes, u okviru projekta „ŽIVI RASTI CVJETAJ“, 08.07. u Korčuli u 21h u ambijentu napuštene termoelektrane smještene uz trajektno pristanište Dominče održat će koncertno plesni događaj ljeta – izvedbu viteške igre moreške u suvremenoj interpretaciji.
Korčulani i njihovi gosti moći će na ovom jedinstvenom događaju, vidjeti i ćuti kako izgleda viteški ples moreška uz pratnju pop/rock/blues kvarteta Rolin Humes, koji je u kratkom vremenu od strane mnogih glazbenih kritičara dobio epitet najznačajnijeg osvježenja posljednjih godina, ne samo na hrvatskom nego i na regionalnom tržištu.

Rolin Humes iza sebe ima velik broj nastupa i nagrada na glazbenim natjecanjima i festivalima. Objavili su dva samostalna albuma, a trenutno rade na materijalu za svoj novi album. Kao pobjednici 6th Croatian Blues Challengea u Zagrebu, 2015. odlaze u Memphis na International Blues Challenge, a ove su godine predstavljali Hrvatsku na European Blues Challengeu u Danskoj.Članovi benda su prošle godine pokrenuli projekt „Živi Rasti Cvjetaj“ u kojem kroz suradnju s različitim tradicionalnim i folklornim udrugama oživljavaju zapuštene i propale industrijske prostore te pokreću radionice i edukacije s ciljem razvoja lokalne zajednice.
Moreška-Korčula i Rolin Humesi uz potporu Grada Korčule poklanjaju ovaj koncertni događaj korčulanskoj publici. Umjesto ulaznica prikupljat će se donacije za radionice koje će se održati u listopadu.Nakon izvedbe Moreške, Rolin Humes će održati i samostalni koncert.