„Iglica“ ponovno oduševila Kineze

iglica

Nakon velikog uspjeha koji je „Iglica“ postigla na svom prvom gostovanju u Kini, bili su pozvani i na 4. međunarodni festival žena „The Fourth imer Beijing International Women Festival“U Beijingu je predstava igrana u prostoru Water Cubea, poznatom kao dijelu olimpijskog sela u
kojem su se za vrijeme Olimpijskih igara 2008. održavala natjecanja u vodenim sportovima. Water Cube je preuređen u prostor u kojem se događaju mnoga kulturna događanja (izložbe, predstave, predavanja, prezentacije), a dio prostora i dalje je namijenjen sportskim aktivnostima.

Predstava je odigrana tri puta za ukupno četiristo gledatelja.Nakon svake izvedbe Ivica Šimić, redatelj, odgovarao je na pitanja publike koja su bila iznimno zanimljiva i svaka se sesija pretvorila u žive razgovore koji su trajali i duže od pola sata. Nakon prve izvedbe održana je i kreativna radionica s djecom iz publike, a koju su vodili umjetnici, članovi Triko Cirkus Teatra.Predstava se igrala s pojedinim dijelovima na kineskom jeziku uz komentare kineske glumice. Premda je raspored naše ekipe bio vrlo zahtjevan, zahvaljujući podršci Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beijingu, naši su umjetnici uspjeli vidjeti i najvažnije znamenitosti glavnoga grada Kine uključujući i Kineski zid.Odmah po završetku festivala naša je „Iglica” dobila pozive za nova gostovanja u Kini.I na kraju zahvala Ministarstvu kulture bez čije podrške se ne bi mogla ostvariti suradnju. Naime Putne troškove gostovanja Male scene i Triko Cirkus Teatra i ovoga puta je financiralo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.