Ghostpoet dolazi u Močvaru

ghost

Slovi kao jedan od najperspektivnijih i najoriginalnijih autora koji su se pojavili u britanskoj glazbi u ovom desetljeću, a svakako je jedno od najsvježijih i najaktualnijih imena na svjetskoj glazbenoj sceni danas. Riječ je o Ghostpoetu, londonskom glazbeniku čiji će koncert u Zagrebu zasigurno biti jedno od najiščekivanijih glazbenih događanja u gradu, a održat će se 24. veljače u Močvari.Nazivaju ga istaknutim forward-thinking vokalom, i to ne bez razloga. Ghostpoet uistinu zvuči kao glazbenik ispred svog vremena – prepoznatljiv je po rezonantnom baritonu i detaljno ornamentiranom zvuku, a s neobičnim umijećem isprepliće apstraktno s konkretnim, nesmetano klizeći između žanrova.

 

Ghostpoet (pravim imenom Obaro Ejimiwe) u svojoj karijeri do sada je izdao četiri albuma, od kojih su čak dva nominirana za Mercury nagradu: “Peanut Butter Blues & Melancholy Jam” (2011.) i “Shedding Skin” (2015.). Sva izdanja pratile su salve pozitivnih kritika, a hvalili su ga magazini poput NME-a, MOJO-a, Independenta i Guardiana. Poznat je i po suradnji s Massive Attackom na njihovom singlu “Come Near Me” s albuma “The Spoils”.Ove godine izdaje novi album “Dark Days & Canapés” s naslovnim singlom “Immigrant Boogie”, briljantnim komadićem post-punka koji označava novu evoluciju u Ghostpoetovom stilu. Riječ je o upečatljivom i sjajnom albumu koji Ghostpoetu predviđa još uspješniju budućnost.
Ulaznice je moguće kupiti od četvrtka 28.9. u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima / www.eventim.hr.
Prvih 100 ulaznica bit će dostupno po cijeni od 99 kn sve do 13.10. ili do isteka zaliha, nakon čega će cijena ulaznica iznositi 119 kn.