Napokon izašao allbum KBC-a

kbc

Izašao je dugo isčekivani album Kaiser blues company-a i to u izdanju Aquarius recordsa.Album Suitcase sadrži 9 kompozicija, od čega su 5 autorskih, 3 blues kompozicije starih majstora bluesa, te jedna kompozicija domaćih autora (Urbić, Bulić, Petrović, Fame) namijenjena Bošku Petroviću. KBC postoji od 2014. godine i prije sadašnje postave benda, kroz bend je prošlo više jazz, rock i blues glazbenika, dok se sastav nije stabilizirao u današnjoj postavi.
Ideja KBCa bila je izvoditi repertoar sastavljen od rijetko izvodenih blues (ali I pop I jazz) kompozicija zaboravljenih majstora u inovativnim novim aranzmanima, te novim kompozicijama komponiranih u tradiciji velikih majstora. KBC rijetko nastupa, ali ima ambiciju nastupati sa svojom glazbom na internacionalnim blues I jazz festivalima I koncertima KBC je nakupina iskusnih muzicara, profesionalaca koji su izgradili svoj individualizam nastupajuci I snimajuci svaki ponaosob nebrojno puno puta sa vodecim hrvatskim I inozemnim vokalnim I instrumentalnim solistima I ansamblima u gotovo svim zanrovima muzike, od klasicnih filharmonijskih orkesatra I velikih jazz orkestara do malih jazz, country I rock sastava. Vecinom nisu to samo instrumentalisti izvodjaci, vec I uspjesni kompozitori I aranzeri I vokalisti. Boris Kaiser dao je zamasni moment KBCu ujedinivsi potencijale izvrsnih muzicara. Album Suitcase je, po izvedbi, po zvuku, po intenciji, po solo dionicama, sukus znanja I umjesnosti muzicara koji su svoje raznolike afinitete ujedinili u zajednicku kompoziciju. Na albumu je svaki ton odsviran onako kako ga je svirac osjetio tog trenutka. a u skladu sa svojim muzickim afinitetima. Album Suitcase je radjen po strukturi blues albuma, ali sa mnigim elementima jazza I popa


KBC su:
Danko Buric Rock, country, jazz I blues basista I klasicni violist. Svirao ili svira u Opernom orkestru HNK, fillharmoniji, ansamblu za modernu glazbu «Cantus», Hrvatskom baroknom ansamblu. Komponirao je glazbu za nekoliko kazalisnih predstava I projekata Suradjuje te svira I snima sa mnogim grupama I solistima;- «Gato negro», «Naturalna mistika,- Darko Rundek, Mayales, Drago Mlinarec, Vanna (viola), Ibrica Jusić, Davor Radolfi, Lidija Bajuk (Eurovizija), Divas , Neno Belan, Tony Lee King,,Zlatko Pejaković I drugi..

Jimmy Eduard Matesic jedan je od najistaknutijih hrvatskih blues gitarista. suosnivac gitarista, kompozitor I pjevac grupe Plava trava zaborava. Nasupao je I nastupa kao solist (izadao samostalno tri albuma),, studijski muzicar te kao gost solo gitarista sa mnogim grupama I orkestrima, a I suradjuje sa mnogim domacim I svjetskim glazbenicima. Profesor je gitare na Pop Rock akademiji.

Robert Jambrusic, Dzebo Jazz bubnjar i profesor bubnjeva na Rock akademiji. . Osnivač je Big banda Čakovec te suosnivač Varaždin jazz banda. Svirao u grupama Soulfingers, Body & soul , Sick swing orkestra , Tria Petra Eldana, Jazzy Nyul projecta , Ad gloriam, Zagrebačkog dixieland ansambla Surađuje s vodećim hrvatskim jazz glazbenicima.

Zeljko Kovacevic Kova Jedan je od utemeljitelja Big banda Hrvatskog glazbenog zavoda. Do danas je izdao 12 albuma različite provenijencije Nastupao je na mnogobrojnim glazbenim festivalima kao solist glazbenik , skladatelj i aranžer. Kao solist nastupao na Karibima,Brazilu,Togou i diljem Europe. Vise od 20 g je bio član Big banda Hrt-a u kojem djeluje kao klarinetist,tenor-sopran ssasaxofonist,skladatelj,aranžer. Aktivno je vodio I vodi sastave. Toranj 77 i Kova&co (fusion), Modo Novo (sakralna,klasična i etno glazba), Croatiansaxex (quintet saxofona), Cute (swing,gipsy swing)Zagrebački Dixieland ansambl, Modo Novo;(Musica sacra antiqua croatorum).

Boris Petar Kaiser Hammond orguljas, harpist, vocal, kompozitor. Studirao I svirao kao veoma mlad (rock) glazbu u nekoliko poznatih sastava, a onda se posvetio drugim aktivnostima, te se ponovo aktivirao kao profesionalni glazbenik. U knjizi Sinise Skarice zauzeo je poglavlje Najveci luzer rock’n’rolla (tako je puno obecavao pa nestao).