U Maloj sceni 400. izvedba „Debele“

debela

Kada su se prije više od 10 godina s nagrađivanom spisateljicom Silvijom Šesto započeli razgovori o mogućnosti da se u Maloj sceni postavi adaptacijua njezina romana Debela, nije se ni slutilo da će upravo taj odabir obilježiti cijelo desetljeće Scene za mladu publiku.
Praizvedba predstave održana je 10. veljače 2008., a stotua se izvedba odigrala već do kraja sezone 2007./2008.Režije, dramaturgije, a i izbora glazbe prihvatila se Snježana Banović kojoj je ovo bila prva u nizu uspješnih suradnji s Malom scenom. Njezin autorski tim: scenografkinja Dinka Jeričević,kostimografkinja Đenisa Pecotić, koreografkinja Zagorka Živković, pomoćnik producentice Marko Sušac, fotografkinja Irena Sinković, producentica Vitomira Lončar, a uz Anu Begić, Ivu Mihalić, Igora Kovača i Luku Juričića (glumce koje smo odabrali na audiciji) proveo je radeći na ovoj produkciji dva naporna, ali beskrajno zabavna mjeseca.Velike zahvale idu i Davoru Tolji i Zoranu Lesendriću na dopuštenju za korištenje njihovih skladbi kojesu mnogi naši gledatelji prepoznali već s prvim taktovima.

Glavno lice romana Silvije Šesto je Lada, tipična tinejdžerica koju muče suvišni kilogrami, naporni roditelji, škola, prištići te sve ono što je povezano s prvim poljupcem i onim stvarima. Ladina ispovijest duhovito je i nabrijano štivo koje bez ikakve zadrške progovara o problemima s kojima se susreću mladi danas.S veseljem pozivamo publiku da se pridruži u subotu 7. listopada u 17 sati kako bi obilježili 400. Izvedbu predstave za mlade od 9 godina naviše.Roman je uvršten na top listu najčitanijih hrvatskih knjiga za mlade i dobitnik je vrijednih priznanja -nagrade „Ivana Brlić Mažuranić“, a nalazi se i na Časnoj Listi IBBY kao predstavnik Hrvatske u društvu stotinu najljepših knjiga za djecu i mlade svijeta. Naslov je na popisu lektire za osmi razred, a predstava zaslužuje biti i na popisu obaveznih izlazaka na kojima ćete uživati u kazalištu!
U predstavi su se u proteklih gotovo deset godina izmijenili mnogi glumci, a u prvoj je podjeli Ana Begić za ulogu Lade dobila nagradu ASSITEJA za najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu.Na svečanoj izvedbi u subotu moći ćete u ulozi Lade pogledati Lanu Gojak, a ostale uloge će igrati Anja Matković, Petar Atanasoski i Luka Juričić.