Koncertna promocija albuma „Dark Moments“ u zagrebačkom Jazz & Cabaret klubu Kontesa Darko Jurković Charlie Tria

darko

U ponedjeljak, 18. prosinca 2017. u Jazz&Cabaret klubu Kontesa, na programu je koncert Darka Jurkovića i njegovog Trija. Riječ je o koncertu na kojem će se predstaviti tek snimljeni nosač zvuka jazz Trija, čiji je osnivač i vođa jedan od naših najnagrađivanijih i najcjenjenijih jazz gitarista Darko Jurković – Charlie.Album koji nosi naslov „Dark Moments“, snimljen je u listopadu 2017. u Morris Studiju u Zagrebu. Za produkciju je bio odgovoran Silvio Pasarić dok su izdavači albuma SIPA Music i Menart.Darko Jurković Charlie Trio na ovom će koncertu izvesti kompozicije koje se nalaze na novom CD-u. U sklopu koncerta, Charlie će izvesti i nekoliko solo točaka na dvije gitare istovremeno.U želji da pokaže da domaća jazz scena ima sretnu i zdravu budućnost, Charlie je odlučio osnovati Trio čiju ritam sekciju sačinjavaju dva mlada višestruko nagrađivana vrhunska talenta naše glazbene scene, a to su kontrabasist Zvonimir Šestak i bubnjar Janko Novoselić. Kao gost u zadnji čas na albumu se pojavljuje također Porinom nagrađeni pjevač Mario Huljev u autorskoj skladbi “Misty Day“.

Darko Jurković Charlie rođen je u Rijeci. Nižu glazbenu školu «Ivan Matetić Ronjgov» završio je 1979. godine na odjelu za violinu. Gitaru je počeo svirati s 15 godina. 1990. godine upisuje se na jazz odsjek Glazbene Akademije u Grazu (Austrija). Diplomirao je 1997. i stekao zvanje «Magister der Kunst» (Magistra umjetnosti).
Niz godina bio je član Small Big Band-a «Europlane Orchestra», s kojim je snimio tri nosača zvuka od kojih posljednji s legendarnim američkim saksofonistom Herbom Gellerom.Dobitnik je osam Nagrada Status za najboljeg hrvatskog jazz gitarista: 2000, 2002, 2003, 2004, 2006, 2007, 2008. 2015. te dvije nagrade „Porin“, jednu za instrumentalnu verziju skladbe Chico Barque, „Cantando no toro“ (2006), i za najbolji jazz album „Jazzy Bach“ zajedno s pijanistom Matijom Dedić (2015.)
U rujnu 2016. predstavljao je Hrvatsku na Međunarodnom festivalu Put Svile u Kini. Kao član izuzetne međunarodne putujuće družine, sudjelovao je u spektaklu koji je izveden dvadeset puta za redom od kazališta, sveučilišnih i sportskih dvorana pa do „Open Air“ stadiona gradova provincije Shaanxi.
Kao uvod u koncert pogledajte spot za pjesmu “All after all” https://www.youtube.com/watch?v=pR7wys8O05I