Mura Masa nominiran za 2 Grammyja za album s Bixio sampleom

mura
Jedno od najuzbudljivijih svjetskih producentskih glazbenih imena 2017. godine zacijelo je Alex Crossan, poznatiji publici kao Mura Masa. To je potvrđeno i prošli tjedan na ovogodišnjim nominacijama za nagradu Grammy na kojima je osvojio 2 nominacije za svoj album prvijenac: za najbolji dance/elektronski album te za najbolje vizualno opremanje albuma. Album naziva “Mura Masa”, objavljen prije 5 mjeseci, u kratkom roku je dobio pohvale i struke i fanova, a ove dvije nominacije samo su potvrdile status ovog mladog Britanca.

Album koji sadrži 13 pjesama i na kojem gostuju neki od top glazbenika poput Damona Albarna, A$APa Rockyja i Charli XCX, na 2 pjesme koristi sempl iz neiscrpnog kataloga Bixio glazbe, koji je IDM Music s ponosom licencirao ove godine. Veliki ovoljetni hit “One Night” s prekrasnom Charli XCX te pjesma “Nothing else” nastala u suradnji s Jamiejem Lidellom, semplirale su skladbu “Tahiti” talijanskog kultnog skladatelja Piera Piccionija te su na taj način svijetu predstavile još jedno remek-djelo cijenjenog kataloga Bixio Music.
Piero Piccioni za sobom je ostavio preko 300 filmskih soundtracka, a brojni su se redatelji otimali za njega. Surađivao je s Oskarovcem Francescom Rosijem, kontroverznim Bernardom Bertoluccijem i brojnim drugima.
Dobitnici 60-tih dodjela nagrade Grammy bit će proglašeni 28. siječnja na svečanoj ceremoniji koja će se održati u Madison Square Gardenu u New Yorku, a mi do tada već čvrsto držimo fige!