U prodaji je CD Andrej Grozdanov & Friends “An Acoustic Christmas”

grozdanov
Bono Records s ponosom predstavlja izlazak novog instrumentalnog albuma «Andrej Grozdanov & Friends – An Acoustic Christmas» na kojemu se nalaze najpoznatije Božićne pjesme iz raznih tradicija, a na kojem gostuju vrsni gitaristi Phil Keaggy (USA), Vlatko Stefanovski (MK), Zoran Majstorović (HR), Martin Moro (AT) i John Stowell (USA) okupljeni oko hrvatskog gitarista suvremene duhovne glazbe Andreja Grozdanova.Osim što su izvođači došli iz raznih zemalja Europe i svijeta, pjesme na albumu su također ušle u kanon Božićnih standarda iz raznih tradicija svijeta. Od Njemačke, Engleske, Amerike i Francuske pa do originalnih drevnih i dobro poznatih skladbi kao što su Silent Night, O Holy Night, Little Drummer Boy, O Come O Come Emanuel, The First Noel i mnoge druge drage i neprolazne skladbe koje bi trebale dati zvučnu pozadinu jednom od najposebnijih doba godine.


Album odiše gitarističkim tonovima uz pratnju benda kojeg čine Borko Rupena (udaraljke) i Bojan Skočilić (kontrabas). No album donosi i druge soliste, Antuna Stašića na violini, Roberta Mikuljana na krilnici i trubi te Doriana Cuculića za klavirom. Svaki instrumentalist je pomno odabran kako bi dao poseban ton ovome albumu.
Album je snimljen u Rijeci a producent i aranžer albuma je Zoran Majstorović, dobitnik nagrade «Status» (Najbolji etno instrumentalist), nagrade «Damir Dičić» (Najbolji hrvatski jazz gitarista) kao i dobitnik nagrade «Miroslav Sedak Benčić» kao najbolji skladatelj i aranžer. Snimatelj i mix majstor je također priznati riječki gitarista Matej Zec. Album se može nabaviti na stranicama Bono Recordsa www.bonorecords.com, a naći će se i na policama knjižara Verbum u svim većim hrvatskim gradovima.