Punčke ovaj petak u Močvari promoviraju EP “Valovi”

puncke

Nakon više od godinu dana, Punčke će napokon opet nastupiti u Zagrebu i to u Močvari gdje su 2013. godine promovirale svoj debitantski album “Sunčano s povremenom naoblakom”.Prvi puta u Zagrebu u novoj postavi s Goranom na bubnju, Punčke će promovirati novi EP “Valovi” koji je izašao 8. ožujka. Podršku će im pružiti Baden-Baden – njihovi dugogodišnji frendovi, pomagači u nevolji i probijači ledenih srdaca publike.
Punčke su Lucija (gitara i vokal), Anja (bass gitara) i Goran (bubnjevi). Bend nastaje 2007. godine u Vinkovcima i od tada je prošao kroz brojne faze. Izlaskom prvog albuma “Sunčano s povremenom naoblakom” 2013. godine, Punčke dolaze u središte pozornosti publike, medija i glazbenih kritičara. U svojim pjesmama kombiniraju različite žanrove i utjecaje te se ne žele ograničavati na samo jedan glazbeni pravac. Bend je poznat po svojim izrazito snažnim i moćnim live nastupima pa tako iza sebe broji preko 300 koncerata diljem Europe (Nizozemska, Njemačka, Slovenija, Mađarska…) među kojima se mogu izdvojiti nastupi na Szigetu, EXIT festivalu, SuperUhu, Eurosonicu, MENT-u, Terraneu i otvaranje za Queens of the Stone Age u Ljubljani i Zagrebu. Drugi album “Ništa nije kako se čini” izlazi 2016. godine i opet zauzima visoka mjesta na top ljestvicama. Punčke i danas nastavljaju s radom te najavljuju nove turneje u 2018. godini kao i objavu novog EP-a “Valovi” koji izlazi na proljeće.

Nastupit će i BADEN-BADEN (Zagreb)vokalno-instrumentalni kolektiv koji balansira između garažnog ludila, electropopa i destruktivnog industriala čini 5 legionara elektro-punka. Nakon jednog EP-a, 3 kultna spota činilo se da su posustali.Naravno da nisu. Izlaskom debitantskog albuma “La Drogue” bend kreće u turiranje regije i promoviranje novog materijala. Glazbeno, bend nastavlja u svom revijalnom tonu mračnog, garažnog i čak pomalo psihodeličnog electropop-a koji odmah osvaja svojim zaraznim ritam dionicama, psihodeličnim synthevima i dramatičnim vokalom.

AFTER PARTY BY DON SMITH

Žedni ste loše, preisfurane glazbe? Gladni ste osrednjih slušaona? Žudite za osobom koja će vam puštati mp3ice stvari koje ste slušali sa 22. dok ste se s ekipom vozili na road trip u Izolu u frendovom starom peugeot206? Zanima vas koji su točno k***c indietronic, chillwave, jangle pop ili queercore? Palite se na duge brade na vrlo ženstvenim licima? Čekanju je stigao kraj, gospodin Dom Smith, umaški fantom, nebrojeno puta opjevana legenda zagrebačko-istarskog glazbenog podzemlja nedvojbeno će ispuniti sve ove a i još neke želje. IST, PIT, DOM SMITH ! ! !

PETAK 16.03.2018. • POČETAK 21:45 • UPAD 40 KN