Učenici zagrebačke Gornjogradske gimanzije donirali novih 250 sadnica za veliku nacionalnu akciju Pošumimo Hrvatsku zajedno

novo

Nacionalna akcija Pošumimo Hrvatsku zajedno u organizaciji zagrebačkih Medvjeda i Hrvatskih šuma poprima sve veće razmjere. Podsjetimo se kako su Medveščakovu akciju za pošumljavanje opožarenih područja hrvatske obale i otoka na samom početku podržali Medveščakovi sezonski pretplatnici. Tijekom sezone svojim donacijama sadnica pridružili su se i klupski partneri HOK Osiguranje, Karlovačko i Spar te donatori Pavo Šukan, EcoConsult i DVD Novaki, a od prije nekoliko dana i učenici zagrebačke Gornjogradske gimnazije pod vodstvom profesorice Zrinke Polović.U akciji Pošumimo Hrvatsku zajedno Gornjogradski gimnazijalci donirali su 250 sadnica za pošumljavanje područja hrvatske obale i otoka koji su do sada, a osobito prošloga ljeta, stradali u katastrofalnim požarima.

U znak zahvale učenici i profesori Gornjogradske gimnazije bili su pozvani na prvu domaću utakmicu Medvjeda u doigravanja u Ledenoj dvorani Doma sportova. Gimnazijalci nisu štedili svoje glasnice i dlanove na utakmici te su zajedno s ostalim navijačima u dvorani slavili svaki od šest golova te večeri. Ono što ih je najviše obradovalo jest: “izuzetno pozitivno ozračje tijekom utakmice, pristojno i veselo navijanje i pravu sportsku atmosferu… igra , navijanje i navijači”. Zanimljivo je kako je za neke od gimnazijalaca ovo bila prva hokejaška utakmica koju su ikada posjetili uživo te ih je “ova lijepa sportska priča toliko oduševila, da namjeravaju češće posjećivati utakmice”.