Mjesec bluesa u Puli i Labinu

unnamed
    
 
     Od 12. do 27. listopada Pula i Labin ponovno postaju “epicentar” hrvatskog bluesa! U tom razdoblju će se u pulskom i labinskom Rock Caffeu održati čak sedam blues koncerata, na kojima će ljubitelji bluesa moći uživati u nastupima brojnih vrhunskih izvođača.     Zagrijavanje za središnji događaj – jubilarni, deseti Croatian Blues Challenge, počinje mini-turnejama Zambe i Sunnysidersa. Zamba, blues-rock sastav iz Duge Rese, kojeg predvodi virtuozni gitarist Boris Dugi-Novački Zamba, nastupa u petak (12.10.) u Rock Caffeu Pula, a dan kasnije (13.10.) će održati koncert u labinskom Rock Caffeu. Zamba je pobijedio na petom Croatian Blues Challengeu, predstavljao hrvatski blues na International Blues Challengeu u Memphisu te na European Blues Challengeu u Italiji. Objavio je hvaljeni autorski album “Home” (Spona, 2015.) te nastupio na brojnim koncertima diljem Hrvatske i Europe.      Idući vikend (19. i 20.10.), Istru će posjetiti splitsko-zagrebački blueseri Sunnysiders, koji upravo promoviraju album “Click Play”. Navedeni album  doživio je odlične kritike kako u Hrvatskoj tako i šire. Ušao je na nekoliko europskih i američkih top lista najboljih novih blues albuma, a istoimeni singl bio je na top ljestvicama blues radija diljem Europe (Italija, Francuska, Belgija, Poljska, Velika Britanija…). Iznimno cijenjeni američki blues magazin Bluest Blast je u svom travanjskom broju napisao odličnu recenziju albuma preko cijele stranice. Sunnysidersi su pobijedili na drugom CBC-u, nastupali na European Blues Challengeu, a ušli su i u polufinale International Blues Challengea, što je do danas jedan od najvećih uspjeha domaćih bluesera u Memphisu.

      Središnji događaj istarskog blues mjeseca je 10th Croatian Blues Challenge, koji se održava od 25. do 27., a natjecateljima će se pridružiti i posebni gosti – Edi East Trance Blues, Vanja Sky te Jeremiah’s. U četvrtak, 25.10. sviraju natjecatelji u Solo/duo kategoriji, a uz njih nastupa novi sastav legendarnog “Gustafa” Edija Maružina – Edi East Trance Blues. Kako sami kažu, grupa pripada obitelji Gustafi, koketira s trance i neo bluesom, istarskom kantom, drum’n’fife i sibirskom stepskom pjesmom. Djeluje kao duo, trio, a za fešte i kao kvartet.      
      Petak je rezerviran za natjecatelje u Bend kategoriji, a kao gošća će svirati Vanja Krbavčić, poznatija kao Vanja Sky! Mlada Vanja iz Buzeta je postigla izniman uspjeh – potpisala je za poznatu njemačku diskografsku kuću Ruff Records. Uz to, cijelu godinu je na velikoj europskoj turneji, u sklopu koje je posjetila Češku, Italiju, Njemačku, Veliku Britaniju, Francusku, Švicarsku, Austriju, Švedsku i Luxemburg. Zašto je cijela Europa “poludjela” za Vanjom Sky, provjerite u Puli.
      Završna večer desetog Croatian Blues Challengea namijenjena je nastupima pobjednika u obje kategorije te fenomenalnom mladom bendu, aktualnom pobjedniku CBC-a – Jeremiah’s iz Svetog Filipa i Jakova te Zadra. Uz pobjedu na prošlogodišnjem CBC-u, dokaz njihove kvalitete je i pobjeda na ovogodišnjem HGF-u te “Mega Muzika Award” za najbolji mladi bend 2017. godine. Ako volite blues, ovaj listopad je Istra idealno mjesto za vas!

CBC WARM UP:
Petak 12.10.2018. Rock Caffe Pula  – ZAMBA
Subota 13.10.2018. Rock Caffe Labin – ZAMBA
Petak 19.10.2018. Rock Caffe Labin – SUNNYSIDERS
Subota 20.10.2018. Rock Caffe Pula – SUNNYSIDERS

10th CBC
Četvrtak 25.10.2018. Solo/duo + EDI EAST TRANCE BLUES – EETB
Petak 26.10.2018. Band + VANJA SKY
Subota 27.10.2018. Pobjednici + JEREMIAH’S
  Prijave za 10th Croatian Blues Challenge traju do nedjelje 21.10.2018. u ponoć. Izvođači se prijavljuju putem sljedećeg linka:
http://www.hrvatskebluessnage.hr/prijavnica-za-challenge-129