Održan 13. Student Future Day

skola

Zagrebačka škola ekonomije i managementa i ove godine je pokazala da jako brine o svojim studentima, ne samo za vrijeme studija, nego i nakon, kada prvi put ulaze u svijet tržišta rada.Naime, već 13. godinu za redom održavaju popularni Student Future Day, koji za cilj ima spojiti uvažene poslodavce i studente Zagrebačke škole ekonomije i managementa, putem stupanja u radni odnos ili stručne prakse.Na ovogodišnjem Student Future Dayu studentima se predstavilo čak 27 tvrtki na izlagačkim pultovima, dok ih se još 5 pridružilo na zanimljivim radionicama, predavanjima i speed datingu.U razgovoru s jednom studenticom saznali smo da joj je najzanimljiviji dio Sajma bio upravo speed dating: ‘Vrlo korisno iskustvo! Sviđa mi se koncept jedan na jedan jer otvoreno razgovaram s predstavnikom tvrtke i dobijem informacije koje zapravo i nisam znala. Ugodno me iznenadila činjenica da su gotovo sve tvrtke otvorene za studentsku praksu i razvoj studenata’, rekla nam je u kratkom razgovoru.
Koliko je sajam koristan i zanimljiv studentima, dovoljno govori činjenica da ih je više od 400 zainteresirano razgovaralo o otvorenim mogućnostima kod tvrtki izlagača.


O samom događaju govori i to da je velika većina tvrtki na kraju dana dobila nekoliko životopisa studenata koji će uskoro započeti svoju karijeru u marketingu, financijama ili računovodstvu.Ivan Krkoč, s portala EduCentar o Student Future Dayu ima samo pozitivne dojmove:
‘Iz godine u godinu je sve veći broj sudionika, a nama je drago da možemo studentima odgovoriti na sva njihova pitanja, ali i čuti njihova ramišljanja o tržištu rada u Hrvatskoj. Mnogi studenti nam daju svoj životopis koji držimo u svojoj bazi, te ih kontaktiramo kada se otvori radna pozicija unutar tvrtke. Svakako ćemo nastaviti ovu tradiciju dobre suradnje sa ZŠEM-om.’

U sklopu Sajma održano je i nekoliko zanimljivih predavanja te okrugli stol na kojem su studenti dobili priliku saznati sve o selekcijskom procesu i pripremi za isti te o zapošljavanju u tvrtkama koje su sudjelovale na okruglom stolu.

Nakon radnog dijela dana, druženje se nastavilo u neformalnijem okruženju gdje su se studenti još bolje upoznali s brendom tvrtki sudionica i vjerujemo, odabrali potencijalna buduća radna mjesta.

Izvor: MojPosao.net