Album Nine Romić – Sloboda, od danas na You Tubeu

nina

Tri mjeseca nakon izlaska njezina četvrtog albuma “Sloboda” Nina Romić odlučila je publici omogućiti slušanje svih 10 pjesama s CD-a na You Tubeu. Album Sloboda koji je izašao početkom travnja kritika je nagradila brojnim pohvalama, kao i istoimeni, aktualni singl.”Album „Sloboda“ stoga spada i u najangažiraniji album Nine Romić do sada. Iako nema izravnog doticanja s društenom realnošću, težina tmurnih vremena i neizvjesnost kao posebno naglašeni element progovara kroz ‘odškrinuta vrata’. A kontrapunkt toj neizvjesnosti je Ninin vokal koji nikad nije bio jači i glasniji u aranžmanskom segmentu.” – piše Zoran Stajčić za Ravno do dna.
Prve pjesme napisala je još 2015.godine no tada se zbog rada na promociji zadnjeg albuma “Stablo” nije mogla u cijelosti posvetiti radu na novim materijalima.
“Pjesme su nastajale zadnje dvije – tri godine, a odlučila sam ih snimiti krajem 2016. nakon glazbene pauze u kojoj sam postala majka malog dječaka. U međuvremenu sam mijenjala postavu, došao nam je mladi basist Karlo Cmrk, pa sam uz dotadašnje suradnike Freda Lanza i Petra Cvahtea u proljeće i jesen 2017. snimila svojih deset autorskih pjesma.” – predstavlja Nina Romić “Slobodu”.


I cover albuma prati osnovnu misao i nit vodilju – asocijaciju slobode.
“Ideja za cover se rodila dok sam u suradnji s dizajnerom Markom Nakićem na glas razmišljala koje su moje asocijacije na riječ “sloboda”. Znala sam da želim da cover bude svijetao i čist, a nekoliko asocijacija bile su i rađanje, izlazak iz vode, prijelaz u nešto novo, tako da su nas i dovele do finalnog rješenja kojeg su realizirali Kasandra Draganić u ulozi make up artistice i Zvonimir Ferina, čovjek iza objektiva. Jako smo zadovoljni finalnim rezultatom, a bome sam počastila i svoju kožu najekskluzivnijim mliječnim tretmanom!” – otkrila je Nina.

Slobodu poslušajte na: https://youtu.be/txi3lORrxLA