Manntra se s Meridian turneje kući vratila puna dojmova

mantra

Meridian turneja uspješno je završena. Ponovno, puni dojmova i zadovoljniji nego ikad, Manntra se vratila kući.Više od 120 000 gledatelja uživalo je u spoju moderne elektronske glazbe, jednostavnog i surovog rocka, povijesnih folk i etno elemenata na legendarnom Wacken Open Airu.”Ovo je bila najduža i najveća turneja koju smo imali do sada. Posjetili smo toliko lijepih mjesta, festivala i lokacija gdje nismo nikad mogli zamisliti da ćemo, kao jedan bend koji pjeva na hrvatskom jeziku, uspjeti doći. Rock’n’Roll je još jak na zapadu i to nas veseli.” – ponosno je rekao Marko Matijević Sekul po povratku s velike inozemne turneje na kojoj je s Manntrom proveo više od dva mjeseca.

Tijekom tog perioda, odsviran je veliki samostalni koncert u Rusiji, a diljem Njemačke, Manntra je nastupala kao support njemačkim velikanima rock glazbe In Extremo. Bend je posjetio i Švicarsku, a odsvirali su nekoliko koncerata i u Hrvatskoj. Kako su dečki iz Manntre i ranije rekli; „Ponosni smo na činjenicu da glazba zaista nema granica, a dokaz tome je da i strani, nerazumljiv jezik uspijeva probuditi jednu masu i na tome smo svima jako zahvalni.“
Da je Manntra bend čija je kvaliteta prepoznata van granica Hrvatske govori podatak da se aktualni album “Meridian” može kupiti u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji. Tako je Manntra postala jedan od rijetkih domaćih bendova koji su svoj album izdali u inozemstvu – na hrvatskom jeziku!