Bliži se Sajam poslova u turizmu – odradite domaću zadaću

sajam

Od 20. do 27. veljače održava se Sajam poslova u turizmu. Sajam je virtualan i održava se na adresi: www.mojposaouturizmu.net.Tijekom osam dana trajanja, Sajam je dostupan putem svih uređaja: računala, tableta i mobitela, te omogućuje direktnu izravnu komunikaciju s poslodavcima. Da, kontakt s poslodavcem sada možete ostvariti bez putnih troškova!

Kako biste ‘kliknuli’ s poslodavcem, bitna je priprema.
Informacije o poslodavcu možete pronaći na raznim mjestima, od foruma do Facebook grupa, no pitanje je jesu li te informacije provjerene ili su samo dojam nekolicine korisnika. Vodite računa i o aktualnosti informacija koje se navode o određenom poslodavcu.

Preporučamo da proučite web stranicu tvrtke kako biste se informirali o poslovanju, ali i stekli dojam jeli li ta tvrtka i poslodavac pravi izbor za vas.

Budući da su društvene mreže danas nezaobilazan dio poslovanja i društva općenito, možete pogledati društvene profile potencijalnog poslodavca s ciljem upoznavanja politike i komunikacije unutar tvrtke. To će vam također pomoći u saznanju je li to pravi poslodavac za vas.

Imat ćete priliku upoznati neke od poslodavaca putem objavljenih intervjua, pa pratite i našu stranicu.

Sve prikupljene informacije poslužit će vam kao priprema za uspješnu prijavu na oglas, ali i za popis pitanja koja možete uputiti poslodavcu putem online chata.

Krenite s ažuriranjem životopisa

Pri kreiranju ili doradi životopisa, pokušajte razmišljati kao poslodavac koji je zaprimio velik broj prijava, u strci je s vremenom i pored čitanja životopisa mora obavljati svoj redovan posao. Iz tog razloga, pokušajte biti jasni i kratki, ali s dovoljnom dozom informacija koje se od vas očekuju: to su prvenstveno radno iskustvo, obrazovanje i vještine.

Pripazite na strukturu i količinu informacija, krenite od novijih prema informacijama starijeg datuma, u natuknicama.

I virtualni dojam je bitan

Iako se poslodavcu javljate putem chata iz udobnosti vlastitog doma, imajte na umu da je ovo ipak razgovor za posao koji zahtijeva određenu razinu komunikacije.

Prilikom odabira nadimka za potrebe chata savjetujemo vam da navedete svoje ime i prezime te da ne koristite nepovezane pojmove poput ‘Dalmatinac’ ili ‘kim2301’. Navođenjem imena i prezimena ostavljate profesionalni dojam, a poslodavac će vas lakše povezati s poslanom prijavom.
izvor: MojPosao.net