Impresivna svjetska premijera novog albuma i spota Mateja Meštrovića

matej

U utorak, 12. ožujka u zagrebačkoj Laubi, upriličeno je svjetsko predstavljanje albuma „Tri rapsodije za klavir i orkestar“ skladatelja i pijanista Mateja Meštrovića. Premijerno je prikazan i impresivni video spot za prvi stavak „Dunavske rapsodije: Rođenje rijeke“ čiji je redatelj također Meštrović.
U organizaciji Hrvatskog društva skladatelja i službe ZAMP, uz partnerstvo s Motovun film festivalom, predstavljanje je okupilo brojne štovatelje stvaralaštva Mateja Meštrovića kojeg je američka kritika već proglasila „hrvatskim Johnom Williamsom“. Bila je to prilika i za poslušati cijeli album „3 Rhapsodies for Piano and Orchestra“ kojeg je Meštrović snimio sa Zagrebačkom filharmonijom za svjetsko tržište, u izdanju ugledne američke diskografske kuće Parma Recordings.


Uslijedio je najimpresivniji dio večeri, prikazivanje 8-minutnog videospota, kojeg je višestruko talentirani Meštrović sam snimao, animirao i montirao protekla 3 mjeseca. Snoviti prizori Dunava u Hrvatskoj, ali i ostatku Europe, uz glazbenu izvedbu Meštrovića i Zagrebačke filharmonije spojeni su u vizualno glazbenu fantaziju kakvu se rijetko može vidjeti i čuti.
Album „3 rapsodije“ u svjetsku distribuciju kreće 22. ožujka. Želimo mu dugo i uspješno putovanje pozornicama svijeta!