Panel-diskusija “Koprodukcije ne padaju s Marsa”

mars

Ususret svečanoj premijeri filma “Moj dida je pao s Marsa” redatelja Dražena Žarkovića i redateljice Marine Andree Škop u produkciji Studija dim, 18. ožujka u 11 sati na pozornici Akademije dramske umjetnosti održat će se panel-diskusija “Koprodukcije ne padaju s Marsa” na temu uspješne koprodukcije Norveške i Hrvatske.
Panel je organiziran u suradnji s hrvatske producentke kuće STUDIO DIM s Norveškim veleposlanstvom u Hrvatskoj, norveškom producentskom kućom Filmbin, Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, DKE – Uredom MEDIA Hrvatske, regionalnim fondom Filminvest te Norveškim filmskim institutom.


Film “Moj dida je pao s Marsa”, fantastičnu avanturu djevojčice Une i robota Dode koji imaju manje od 24 sata da spase njezinu djelomično vanzemaljsku obitelj, producirale su Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop iz zagrebačkog Studija dim s partnerima iz još 6 europskih zemalja: luksemburškim Wady Filmsom, norveškim Filmbinom, češkim MasterFilmom i MagicLabom, slovačkom Artilerijom, slovenskim Senca Studiom i Art Rebel 9, bosanskohercegovačkom Fabrikom i Hrvatskom radiotelevizijom, a potporu su mu pružili i Hrvatski audiovizualni centar, Program MEDIA Europske unije, Filmski fond Luksemburga, Norveški filmski institut, Filminvest, Češki filmski fond, Slovački audiovizualni fond, Slovenski filmski centar, Viba film i Fondacija za kinematografiju Sarajevo. Distribuira ga 2iFilm.

Ulaz je na panel “Koprodukcije ne padaju s Marsa” je slobodan, a razgovori će se odvijati engleskom jeziku.

Program panela:

Mogućnosti koprodukcija s Norveškom

Panelisti: producent Nicholas Sando (Filmbin), producentica Darija Kulenović (Studio dim), skladatelj Stein Berge Svendsen

Okosnicu panela čini pronalaženje koprodukcijskih partnera i održavanje dobrog partnerstva, pri čemu će se predstaviti Norveški filmski institut i regionalni fond Filminvest, uz poseban osvrt na produkcijske i postprodukcijske mogućnosti u norveškom gradu Lillehammeru.

Primjer dobre prakse: Kako je dida naučio hrvatski

Panelisti: glumac Nils Ole Oftebro, redatelj Dražen Žarković, redateljica i producentica Marina Andree Škop (Studio dim), oblikovatelj zvuka Daniel Angyal

Razgovor će se dotaknuti produkcijskih uvjeta pri snimanju filma “Moj dida je pao s Marsa”, pripreme i postprodukcije “na daljinu”, montaže na stranom jeziku, osmišljavanja filmske glazbe za specifičnu temu, glumačkih priprema te mnogih drugih filmskih aspekata.

Film “Moj dida je pao s Marsa” potpomognut je sredstvima Potprograma MEDIA u okviru potpore za razvoj pojedinačnog projekta.

Panele će moderirati voditeljica Ureda MEDIA Hrvatske Martina Petrović
Teaser za film : https://youtu.be/jh_Zuu8OYVs