Suzana Horvat se vraća s novim singlom “Sjena”

suzana
Kantautorica Suzana Horvat prošle se godine vratila na scenu. Nakon pauze od izdavačke aktivnosti, izdala je singl&spot “Pod tvojim oblakom”, a sada je pred vama novi uradak. Pjesmom “Sjena” Suzana izlazi iz svojih ranijih jazz-pop kalupa te se naginje na nešto brže i veselije tonove.
“Prošlo je 12 godina od mog posljednjeg albuma, ali glazba je cijelo vrijeme bila dio mog života na malo drugačiji način. Svatko od nas ima privrženost ka nečemu. Kod mene je oduvijek prisutna privrženost ka glazbi i želja da se kroz glazbu kreativno izrazim.” – kaže Suzana, te nadodaje o novom singlu “Radi se o pjesmi u veselom rock-blues raspoloženju koja govori o tome da je ovaj svijet u kojem živimo samo sjena jedne ljepše realnosti.”

Skladateljicu, pjevačicu i pijanisticu je kritika već nakon prvih par singlova proglasila hrvatskom Norom Jones, a simpatija kojom su mediji sredinom 2005. dočekali album prvijenac “Na kraju dana” sadržavala je uvjerenje da je njezin opušten kantautorski jazz-pop stil dobrodošla iznimka na hrvatskoj glazbenoj sceni. Drugi album, “Mjesto koje sanjam” izlazi 2007. godine te posebnim jazz pristupom, obogaćenim estetskom dimenzijom, opet skuplja pohvale na račun glazbe i aranžmana, što ne čudi s obzirom da ima i završenu Glazbenu akademiju, a Suzani se pripisuje urođen osjećaj za jazz.

Za novu eru stvaralaštva okupila je i novu ekipu, i to ekipu vrhunskih muzičara, redom iz Jazz orkestra HRT-a. Tako je na ovom singlu prate Janko Novoselić na bubnjevima, Elvis Penava na gitari te Zvonimir Šestak na bas gitari. Klavir je odsvirala sama Suzana, koja je ujedno i autorica teksta, glazbe i aranžmana. Singl je snimljen u studiju Šišmiš te studiju MPA akademije glazbene produkcije pod snimateljskim palicama Borisa Kapetana te Zorana Švigira, a mix i mastering je odradio Boris Kapetan.
“Spot je sniman u Indiji, u jednom jako lijepom i meni vrlo dragom mjestu koje se zove Vrindavan. U Vrindavanu glazba i veselo raspoloženje prožimaju svaki trenutak.” – objašnjava kantautorica motive iz videospota za koji režiju potpisuje Vladimir Ludaš, snimatelji su Vladimir Ludaš i Filip Gour, dok je za snimke sa dronom zaslužan Oleg Karpov, a za montažu Vladimir Ludaš.