Bruce Springsteen objavio dugoiščekivani “Western Stars”

bruce

Bruce Springsteen je objavio dugoiščekivani album “Western Stars”, ali i spot za istoimenu pjesmu.Spot je režirao Grammyjem i Emmyjem nagrađen Thom Zimny. Spot je režirao Grammyjem i Emmyjem nagrađen Thom Zimny koji je režirao i spot “Tucson Train”. U spotu Springsteena vidimo u scenama inspiriranima tekstom pjesme, snimku nastupa i kadrove snimljene u Joshua Tree, California.

A da bi iščekivanje albuma bilo lakše, Springsteen nas je od najave albuma počastio s tri pjesme. Novi smo album dočekali slušajući “Tucson Train”, “There Goes My Miracle” i „Hello Sunshine“!


Ovo je njegov 19 studijski album, a ujedno i prvi studijski album u pet godina. Glazbenik je ovoga puta bio inspiriran kalifornijskim pop zvukom šezdesetih i sedamdesetih godina.
Album je objavljen za Columbia Records/Menart, sniman je u Springsteenovom kućnom studiju u New Jerseyju, a dodatna snimanja su iz Kalifornije i New Yorka.
„Ova ploča je povratak mojim solo snimkama, karakternim pjesmama i filmskim orkestralnim aranžmanima.“, otkriva Springsteen.
Album uključuje 13 pjesama i obuhvaća širok raspon američkih tema, od autoputeva do napuštenih mjesta, izolacije, permanentnost doma i nade.
Ron Aniello je zajedno sa Springsteenom producirao album, a uz to je svirao bas, klavijature i druge instrumente.
Patti Scialfa je doprinjela vokalnoj izvedbi i potpisuje vokalne aranžmane na četiri pjesme.
Glazbeni aranžmani uključuju žičane i puhačke instrumente, pedal steel i doprinos više od 20 glazbenika, uključujući i Jona Briona, a pojavljuju se i glazbeni gosti: David Sancious, Charlie Giordano i Soozie Tyrell. Album je miksao Tom Elmhirst. Sve pjesme je napisao Bruce Springsteen.
https://www.youtube.com/watch?v=_IXzAAKrsFE&feature=youtu.be