Frenkie gost u novom spotu Urban Instinkta! Zajedno poručuju: „Ustani i kreni“

frenkie
Rapcore bend Urban Instinkt nedavno je na tržište plasirao svoj prvi studijski album „Spreman sve da dam“ na kojemu su ugostili legendu domaće hip-hop scene Edu Maajku i to na pjesmi “Daj joj keš” te jednog od najboljih MC-a na Balkanu – Frenkiea na pjesmi “Ustani i kreni”.
Spot za pjesmu „Ustani i kreni“sniman je u Tuzli i Sarajevu pod redateljskom palicom Vedrana Haračića i ekipe Salt and Flow iz Tuzle.
„Sam spot i pjesma nose univerzalnu poruku svim ljudima da trebaju da se pokrenu, a ne da budu samo statični kritičar. Od naših stavova i odlučnosti zavisi sve što nam se događa. Želite li i dalje biti pasivni i promatrati kako vam život prolazi u žaljenju ili ćete se jednostavno pokrenuti, ujediniti i krenuti naprijed k pozitivnijoj i boljoj budućnosti. Ustani sa poda po kojem te gaze, obriši prašinu sa sebe, pusti glas i kreni …Kreni i uzmi stvar u svoje ruke… Uzmi za svoje i naše bolje sutra!“ – poručuju članovi Urban Instinkta.

Na albumu „Spreman sve da dam“ se nalazi osam pjesama raznolikih tematika, a opisuju ih tekstovi vezani za psiho-socijalno stanje ljudi u današnjem društvu. Samu glazbu ispunjavaju energični rifovi i ritmovi s dozom stila sličnog za rapcore bendove devedesetih godina kojeg možemo opisati u tri riječi – iskreno, istinito i realno!
Članovi grupe Urban instinkt:
Mirza Čardžić Charge – Bass gitara i vokal
Edo Muminović – Ritam i solo gitara
Mirza Halilagić Mita – Ritam gitara
Sead Hadžić Sejo – Bubnjevi
spot možete  pogledati na : https://www.youtube.com/watch?v=b32EPG-AVWw