“Puna je Pula” Bruna Krajcara

krajcar

Pulski skladatelj, kantautor i akademski glazbenik Bruno Krajcar u svojem pozivu njeguje jedinstveni glazbeni izričaj u kojem spaja naizgled nespojivo, univerzalni glazbeni jezik razumljiv cijelom svijetu sa tradicijskim glazbenim elementima Istre i Kvarnera, svojevrsnim glazbenim unikatom. Novi glazbeni projekt naziva „Istraditional“ uskoro će predstaviti publici. Album će sadržavati 10 hrvatskih narodnih pjesama iz Istre koje će, osim u izvornom obliku, biti izvedene i u suvremenoj glazbenoj obradi.

Najavni singl albuma je pjesma „Puna je Pula“ koju je ukratko predstavio jedan od najistaknutijih hrvatskih književnika srednje generacije, Daniel Načinović:
„Puna je Pula“! Evo jedne od najljepših istarskih narodnih pjesama u novoj obradi hrvatskog kantautora Bruna Krajcara! Dah jedne minule epohe – vrijeme s kraja devetnaestog stoljeća -u ovoj se skladbi prožima s modernitetom suvremnosti, u susretu istarske ljestvice i zasebnih koloratura jazz glazbe. Grad Pula okvir je ove davno ispjevane ljubavne čežnje koju majstorstvo Krajcarove imaginacije i izvrsna vokalna interpretacija pretvaraju u osebujni, univerzalni glazbeni ugođaj. ‘Puna je Pula’ sa šarmom zvučne stare razglednice, ovdje se daruje kao još jedan prihvaćeni izazov umjetničke korenspondencije u beskrajnim mogućnostima glazbenog izraza. Bruno Krajcar je na tom putu autor iznimnog nadahnuća.“