DRUGA KNJIGA “TVORNICA GLAZBE – PRIČE IZ DUBRAVE” AUTORA SINIŠE ŠKARICE PREDSTAVLJENA U BEOGRADU

Tvornica
Dok prva knjiga opisuje nastanak jedne od najvećih diskografskih kuća na ovim prostorima, Jugotona, današnjeg Croatia Recordsa, druga knjiga “Tvornica glazbe Priče iz Dubrave” obuhvaća razdoblje 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, od 1970. do 1989. godine.
Knjiga na 576 stranica ispisuje povijest glazbe i početke mnogih danas kultnih glazbenika.
Nakon zagrebačke održane su i dvije beogradske promocije, u prodavaonici Jugotona i rezidenciji veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Srbiji Gordana Bakote u Beogradu. Škarica se tom prilikom susreo sa svojim prijateljima, suradnicima i štovateljima njegovog djela.

Predstavljanju knjige prisustvovali su i brojni drugi predstavnici javnog i društvenog života kao i srbijanski mediji.“Toliko se tada namnožilo imena, tema i žanrova da ih je bilo teško smjestiti u jednu knjigu, iako ona ima 575 stranica. Nama je ta diskografija svježa u pamćenju pa se nalazimo na “klizavom terenu”, pred očima publike koja može kritički gledati na to, kao i sami protagonisti. Nije, međutim, riječ o suhoparnoj enciklopediji koja objektivno posmatra stvari. Radi se o nizu bilješki, portreta, eseja. To su prilozi biografiji jedne velike izdavačke kuće koja je bila sinonim za diskografiju u bivšoj državi”, rekao je Škarica na promociji.
Na predstavljanju knjige, osim autora, govorili su i Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji, Gordan Bakota, novinari, pisci i rock kritičari Petar Luković i Dušan Vesić te jedna od urednica knjige, Natalija Cajić.