“Western Stars” Brucea Springsteena najprodavaniji album u Hrvatskoj

bruce

“Western Stars” Brucea Springsteena, već je prvoga tjedna prodaje bio najprodavaniji strani album u Hrvatskoj, a prošloga tjedna je bio najprodavaniji među domaćim i stranim albumima u Hrvatskoj!(podaci HDU).Među prvih deset najprodavanijih su od novih Sony Music izdanja i Bob Dylan “The Rolling Thunder Revue: The 1975 Live Recordings” te P!nk “Hurts 2B Human”!
“Western Stars” je Springsteenov 19 studijski album, a ujedno i njegov prvi studijski album u pet godina. Glazbenik nam je ovoga puta pripremio malo drukčiji zvuk. Bio je inspiriran kalifornijskim pop zvukom šezdesetih i sedamdesetih godina.

Album je objavljen za Columbia Records/Menart, sniman je u Springsteenovom kućnom studiju u New Jerseyju, a dodatna snimanja su iz Kalifornije i New Yorka.„Ova ploča je povratak mojim solo snimkama, karakternim pjesmama i filmskim orkestralnim aranžmanima.”, otkriva Springsteen.
Album uključuje 13 pjesama i obuhvaća širok raspon američkih tema, od autoputeva do napuštenih mjesta, izolacije, permanentnost doma i nade.Ron Aniello je zajedno sa Springsteenom producirao album, a uz to je svirao bas, klavijature i druge instrumente.Patti Scialfa je doprinjela vokalnoj izvedbi i potpisuje vokalne aranžmane na četiri pjesme.Glazbeni aranžmani uključuju žičane i puhačke instrumente, pedal steel i doprinos više od 20 glazbenika, uključujući i Jona Briona, a pojavljuju se i glazbeni gosti: David Sancious, Charlie Giordano i Soozie Tyrell. Album je miksao Tom Elmhirst. Sve pjesme je napisao Bruce Springsteen
http://www.top-lista.hr/www/lista-prodaje-strano-25-tjedan-2019/