Bang Bang, Branko Medak i Božidarka Matija Čerina među laureatima 22. dalmatinske šansone u Šibeniku

bang

Među 23 nove skladbe koje su izvedene na trgu ispred šibenske katedraleprotekle subote, drugog festivalskog dana Dalmatinske šansone, najveći broj glasova žirija osvojila je “Serenada Kalelargi” klape Contra, dok su Četiri tenora sa skladbom “Brod bez imena” proglašena najboljim prema glasovima publike.

Ona je posebno bila sklona glasovima tenora pa je tako drugim mjestom nagradila metkovskog tenora Branka Medaka i skladbu “Za koga si šila dotu”, a jednak broj njihovih glasova i treću nagradu podijelili su Šibenčani Branimir Bubica i klapa Sebenico te još jedan poznati tenor, Stjepo Markos Gleđ.

Žiri su osvojili još Elis Lovrić i klapa Brnistra te šibensko-zagrebačka grupa Bang Bang s pjesmom “Pismo”.
Najnagrađivaniji autor i izvođač šibenske Šansone, Neno Belan, osvojio je svoju 28. nagradu, ovoga puta za najbolje kantautorsko djelo “Lito umire”, dok je najboljom debitanticom proglašena Božidarka Matija Čerina koja se predstavila skladbom “Odolijevam”. Najbolju inerpretaciju pružio je zadarski tenor Duje Stanišić. Mia Negovetić sa suradnicima oduševila je aranžmanom skladbe “Vrijeme je”, a šansonjer za najizvođeniju pjesmu prošlogodišnje šansone otišla je u ruke Nikoline Tomljanović. Ovogodišnje, 22. izdanje Dalmatinske šansone privuklo je veliki broj izvođača i autora koji su na šibenskoj pozornici našli prvi puta. Među njima našle su se i Singrlice koje su svojom skladbom otvorile drugu festivalsku večer.