Tonyju Cetinskom posebno priznanje za 30 godina glazbene karijere

 

tony
U srpnju je Hrvatska diskografska udruga dodijelila je posebno priznanje Tonyju Cetinskom za 30 godina glazbene karijere, i to tijekom njegove regionalne turneje pod nazivom #samoljubav. Tonyju je uručeno priznanje za brojna djela kojima se upisao u domaću glazbenu povijest, a on je zasluge priskrbio – publici.
U sklopu regionalne turneje pod nazivom #samoljubav, Tony Cetinski nastupio je i u Šibeniku, na tvrđavi Sv. Mihovila. Uz vjernu pratnju benda i gudačica te gostiju iznenađenja – Juru Brkljaču i Marka Kutlića, Tony je svojoj publici servirao ono najbolje iz svojeg stvaralaštva dvije večeri zaredom. Ovom prigodom, Hrvatska diskografska udruga (HDU) prve je večeri dodijelila ovom karizmatičnom izvođaču Posebno priznanje za 30 godina uspješne glazbene karijere.

„Tony Cetinski jedan je od naših najuspješnijih vokala na glazbenoj sceni. Tijekom ovih 30 godina ljubiteljima glazbe poklanjao je iznimne umjetničke interpretacije i diskografska izdanja, a svojim je radom stao uz bok najznačajnijim izvođačima na našim područjima. Brojne nagrade i priznanja struke i publike čine dugi niz koji je Tony zaslužio svih ovih godina, a osim dobrih glazbenih rezultata, Tony je u više navrata pokazao i da je uvijek spreman približiti se srcima svoje publike. Drago nam je da smo kao diskografska udruga, koja potiče glazbeno stvaralaštvo, ovim priznanjem obilježili prvih 30 godina Tonyjeve uspješne karijere te potvrdili veličinu diskografskih dostignuća“, izjavila je u ime Hrvatske diskografske udruge Maja Vidmar Klarić, koja je ujedno Tonyju uručila priznanje.
Skromnost i izrazito pozitivan karakter učinili su ga miljenikom domaće, ali i regionalne publike, koja ga vjerno prati na ovogodišnjoj turneji. Upravo njima je Tony priskrbio zasluge ovog Posebnog priznanja:„Ovo nije tek fraza: bez obzira koliko imate jake fanove, ili nemate fanove, imate li plakate po gradu, imate li marketinšku agenciju koja vas vodi… sve to pada u vodu kad imate ovako divnu publiku. Zato je ova nagrada i vaša nagrada, hvala vam svima!“, izjavio je Tony Cetinski.
Osim samoj publici, Tony je privrženost otkrio i prema svojim kolegama glazbenicima, a posebice mladima, s kojima nesebično dijeli svoja iskustva. Upravo njegove osobine, kao i bogato glazbeno stvaralaštvo, bile su oduvijek temelj podjednako dobre suradnje i s Hrvatskom diskografskom udrugom, na projektima kao što su Nacionalni dan albuma, Dan prodavaonica ploča, i sl.
Tonyja čeka nastavak zasad iznimno uspješne turneje #samoljubav, nakon koje će, vjerujemo, publici prirediti nova iznenađenja.