Editors objavili dramatični novi video za pjesmu “Black Gold”

editors

U dramatičnom scenariju spota frontman Tom Smith glumi uz američku glumicu Nicole Stark . Pjesma “Black Gold” naći će se na istoimenoj “best of” kolekciji koja izlazi 25. listopada .Na krilima novog albuma i istoimene europske turneje Editors se vraćaju u Zagreb na najveći solo koncert.
Nastavno na prethodnu vijest o “best of” kolekciji “Black Gold” i najavi najvećeg samostalnog koncerta u Zagrebu koji se 8. veljače sprema u zagrebačkom Domu sportova, Editorsi su sada izbacili i dramatični novi video za istoimenu pjesmu.
Video dolazi u pravom trenutku nakon što je spot za pjesmu “Frankenstein” nominiran za Shots Awards u kategoriji najboljeg glazbenog videa u ovoj godini.


U spotu iza kojega stoji njihov dugogodišnji suradnik, redatelj Rahi Rezvani, frontman Tom Smith glumi uz američku glumicu Nicole Stark, u prilično dramatičnom scenariju. Tom vozi crveni Ford Mustang kroz pustinju te s Nicole stiže do izoliranog motela i benzinske crpke gdje se potom suočava s naizgled destruktivnom vezom između njih dvoje.
Kako bi uspješno zaokružili bogatu 15-godišnju karijeru, izdanje “Black Gold” sadržavat će 13 pjesama sa šest studijskih albuma Editorsa (od za Mercury nagradu nominiranog debi izdanja “The Back Room” do posljednjeg, šestog studijskog izdanja “Violence”) uključujući odlično prihvaćene pjesme “Upside Down”, “Frankenstein” i aktualnu “Black Gold”.
Album izlazi 25. listopada putem etikete PIAS (Play It Again Sam) te će uz standardno izdanje biti dostupan u dvostrukom deluxe CD izdanju na kojem će biti dostupno i 8 “ogoljenih” uradaka iz kataloga sastava, ovaj put pod naslovom “Distance: The Acoustic Recordings”.
Kako je već otkriveno, bend početkom 2020. godine kreće na turneju nazvanu “The Black Gold – Editors Greatest Hits” po Europi i UK-u, u sklopu koje će ih 8. veljače u zagrebačkom Domu sportova ponovno imati priliku uloviti i uvijek im odana hrvatska publika. Jedina razlika je što je ovoga puta, nakon niza klupskih i festivalskih nastupa, u pitanju njihov najveći samostalni koncert koji su imali na ovim prostorima.