Kompilacija „Najljepše popevke“ Kvarteta Gubec u prodaji

gubec

Ususret velikom slavljeničkom koncertu kojim će, 6.listopada u Lisinskom, Kvartet Gubec proslaviti 15 godina svoga postojanja, predstavljamo vam kompilaciju s ponajboljim izvedbama kajkavskih popevki. Riječ je o pjesmama Kvarteta Gubec s dosadašnja 4 albuma, sažetih u svojevrsni „best of“ pod nazivom – „Najljepše popevke“!


„Dragi preštimani pajdaši… pajdašice ljubljene i mile…prošlo je 15 let od našeg prvog susreta s Vama i popevkom – „Spoved (Ak sem ti srčeko ranil)“. Iako smo nas četiri (Adalbert Turner, Vid Balog, Adam Končić i Rajko Suhodolčan), popevali već i prije skupa, nekak se računa da je od prve snimljene popevke sve skup i počelo, a bilo je to pred zimu 2004. godine, kad smo si jednu večer u kafiću kazališta Komedija smislili i ime – Kvartet Gubec. U tih 15 leta Gubec kvarteta puno se toga dogodilo…neki članovi su otišli, a neki drugi došli (Vinko Ančič, Željko Grozaj i Robert Mikša)Od vsega srca fala našoj vjernoj publici i svim dobrim ljudima koji su nas podržavali proteklih 15 godina u stvaranju i očuvanju kulturno-glazbene baštine kajkavske regije.“ – izjavio je Rajko Suhodolčan.

U 15 godina postojanja, članovi Kvarteta Gubec bezbroj puta nastupili su na radiju i televiziji, imali su mnoštvo prekrasnih koncerata pred vjernom publikom širom lijepe naše, a snimljena su i ostvarena 4 glazbena izdanja, koja su pokupila simpatije publike, ali i struke. Upravo ih je struka nagradila s 3 srebrne i jednom zlatnom pločom te s ukupno 8 nominacija za nagradu Porin. Ukupno 4 kipića Porina su u trajnom vlasništvu Kvarteta Gubec.