Atherna – video za pjesmu Darkness land

aetherna
Konačno, nakon video lyricsa Sounds from Nowhere, dolazi prvi službeni video Atherna, Darkness Land, u znak podrške albumu S / T koji će svjetlo ugledati 11. listopada.Koncept videa dolazi iz sna koji je napravio Enzo (gitara) u kojem je vidio krajolik kakav vidite na omotu albuma ili liticu sa svjetionikom i figurom žene na prozoru. Kad se Germana pridružila bendu, ispričala je Enzu san u kojem je bila žena odjevena u gotičkom stilu, bijele boje, živjela u kući na litici, bila je svjetlo svjetionika .Između Germana i Enza rađa se spoj između glazbe i tekstova koji se uvijek međusobno nadopunjuju .

Ako želimo dati videu ezoteričnije objašnjenje, možemo reći da je to neprestana potraga za sobom, da bi pronašli onu svjetlost u nama (svjetionik) koja će nas odvesti do otkrivanja naših skrivenih talenata, potrebno je prijeći i naseliti ta tamna mjesta na zemlji kakva je u našoj unutrašnjosti i osvjetljava našu istinsku suštinu koja je prekrivena vjerovanjima koja često ni ne pripadaju nama.

Aetherna svira heavy metal koji se kreće od gothic metala do klasičnog Hard Rocka i karakterizira ga snažan ženski glas Germana Noage. Ostali članovi grupe su Vincenzo Zappatore (solo gitara), Vittorio Flumeri (ritam gitara), Marco Di Marco (bas) i Luigi Iesu (bubnjevi). Aetherna je od svojih početaka davala prednost živoj svirci, a uz brojne solističke koncerte, bila su nadahnuće za umjetnike poput Michaela Angela Batioa, Teodasia di Giacomo Volija, Vivaldi Metal Projecta s majstorom Mistherya, Sailing to Nowhere, Pino Scotto i Lacuna Coila. Sudjeluju također i na na raznim lokalnim metal festivalima koji su počeli biti poznati i cijenjeni po izvođenju neobjavljenih skladbi.