Chui sa singlom “Sila mi je” predstavljaju novi album “Iz kapetanovog dnevnika” koji je u prodaji

 

chui

Naši eksperimentalci Chui, čiju četvorku čine uigrani i potkovani glazbenici Toni Starešinić, Vojkan Jocić, Konrad Lovrenčić i Ivan Levačić, danas, 4. listopada, objavili su peti studijski album “Iz kapetanovog dnevnika” s kojega su za prvi singl odlučili izdvojiti pjesmu “Sila mi je”.

S novim materijalom čeka vas ukrcavanje na svemirski brod Chui i polazak na putovanje kroz vrijeme i prostor. Naime, album “Iz kapetanovog dnevnika” posvećen je znanstvenoj fantastici, uz reference na mnoga poznata djela, počevši od Star Treka i Star Warsa pa do stripova Moebiusa. Upravo u tom điru je i izdvojeni, zaigrani singl “Sila mi je” koji također možete poslušati od danas. “‘Skladba ‘Sila mi je’ posvećena je Star Warsima, a kako ipak pripadam Trek taboru naslov pjesme sasvim se logično nametnuo.” našalio se Toni Starešinić, mastermind i klavijaturist benda Chui.


“Iz kapetanovog dnevnika” prvi je njihov album snimljen u novoj postavi, s ritam sekcijom, bubnjarom Ivanom Levačićem (Kries, ABOP) i basistom Konradom Lovrenčićem (Elemental, Kries, Mixed Up Mary) koji su podigli energiju Chuia na viši nivo te skupa s novim Tonijevim skladbama i Vojkanovim solističkim umijećem odveli glazbu do još autentičnijeg zvuka.

Na novom albumu, koji je u ekspresnom roku oduševio glazbenu kritiku, ugostili su brojne goste te pod bonus pjesme uvrstili “Pogledaj” u kojoj gostuje vokalist Boris Štok i remix pjesme “Tebi Putujem” koju je remiksirao Andrea Ljekaj.
Chui, foto: Ivan Buvinić
“Iz kapetanovog dnevnika” u prodaji je od danas, 4. listopada, u Dancing Bear prodavaonicama (u Zagrebu, Splitu i Osijeku), putem web shopa www.dancingbear.hr , a novi singl “Sila mi je” možete poslušati i na digitalnim platformama Deezeru i YouTubeu.