Chui su se upustili u istraživanje simfonije velegrada (iz drugog stoljeća)

chui

Kada se prije sedam godina Chui predstavio na domaćoj glazbenoj sceni svojim eponimnim debitantskim izdanjem, bilo je jasno da se radi o projektu koji je korak ispred vremena. To su ovih dana potvrdili objavom petog studijskog izdanja “Iz kapetanovog dnevnika”, albuma koji nas u novoj glazbenoj avanturi vodi kroz viziju suvremenog jazza u neodoljivoj fuziji sa znanstvenom fantastikom i popularnom kulturom.


I dok novi album osvaja nepodijeljene simpatije publike i kritike, Chui već marljivo rade na novom projektu u kojem spajaju glazbenu i filmsku umjetnost. Kako lakoćom savijaju pojam prostora i vremena, Chui su se upustili u istraživanje povijesno iznimno vrijednog dokumenta prošlosti, reprezentativnog i avangardnog filma s početka prošlog stoljeća, koji u “fotoreportaži” o dvadeset i četiri sata u životu metropole 1927. godine donosi panoramski prikaz pulsirajućeg života na ulicama Berlina.

Vizualno iznimno privlačno ostvarenje Waltera Ruttmana, nijemi film “Berlin, simfonija velegrada” bit će prikazan na otvorenju festivala Berlinale Special u organizaciji Goethe-Instituta, u sklopu novog programa kina Tuškanac pod nazivom Kinofonija. Projekcija filma održat će se u četvrtak, 17. listopada u 20 sati uz glazbenu pratnju nagrađivanog i popularnog hrvatskog kvarteta Chui, koji će posebno za tu priliku uživo izvesti originalnu prateću glazbu.

Cijena ulaznice za ovaj jedinstveni glazbeno-filmski i audiovizualni doživljaj iznosi 50kn. Izvedbu podržavaju Kino Tuškanac, Hrvatski flmski savez i Goethe-Institut u Zagrebu.