Dvostruka kompilacija: Split Open Jazz Fair 2018

open

Spona Music i Wolfman Vam predstavljaju dvostruku jazz kompilaciju “Split Open Jazz Fair 2018”. Riječ je o festivalskom albumu snimljenom uživo 31.8. i 1.9. 2018. godine, kada je održano prvo izdanje “Split Open Jazz Fair”-a. Festival se održao u sklopu programa “EVO RUKE!”, koji je tijekom srpnja, kolovoza i rujna u splitski Đardin donio niz različitih glazbenih programa te time obogatio splitsku kulturnu, glazbenu i turističku ponudu.


Prvog dana nastupili su splitski fusion sastav Waveform, a nakon njih “zvijezde” festivala – saksofonist i dirigent Jazz orkestra HRT-a Saša Nestorović i njegova Klasična hrvatska četvorka + 1, koji su svojim izvedbama Coltranea doveli atmosferu do usijanja. Drugog dana nastupili su zadarsko-biogradska ekipa Elena Stella & A.J. Jazz Trio te fantastični Goran Cetinić Koća sa svojim Šporkestrom. Sva četiri izvođača oduševila su publiku i dobili zaslužene pozive na bis, a najutjecajniji jazz novinar u Hrvatskoj Davor Hrvoj (“Vrijeme je za jazz”) već je prvo izdanje “Split Open Jazz Fair”-a ocijenio iznimno uspješnim.
Dvostruka jazz festivalska kompilacija sadrži dvadeset pjesama, koje su izvedene od četiri vrhunska jazz sastava. Uživajte u dobroj glazbi!