Fantastičan trio oduševio Pulu

trio

Nevjerojatno dobro raspoloženi i sjajno usvirani trio – pjevačica Lucy Woodward i gitarist Charlie Hunter te nizozemski bubnjar Niek de Bruijn, oduševili su nastupom u Istarskom narodnom kazalištu u Puli.Time su opravdali očekivanja i najave kako se oni odlično zabavljaju na turneji koja traje već godinu i pol i da to osjeti publika. Premda je koncert bio sjedeći, vidjelo se da su neki u publici poželjeli i zaplesati na dobro poznate hitove, ali u potpuno drukčijem aranžmanu.Općem oduševljenju doprinjelo je i to što se Lucy potrudila naučiti i nekoliko riječi na hrvatskom ako što su: Hvala, dame i gospodo te potpisivanje albuma nakon koncerta.Lakoća izvedbe ne iznenađuje jer je Charlie Hunter fascinantan gitarist. A Lucy talentirana pjevačica koja je pjevala s mnogim svjetskim zvijezdama.Suradnja Lucy i Charlieja je nastala slučajno i spontano, ali je prerasla u turneju te u konačnici i u zajednički album „Music!Music!Music!“

Glazbenici su nadahnuti jazzom, bluesom, funkom, soulom, amerikanom, folkom, popom i pjesmama nastalima od 1894. do 1994. Većina obrada svjetskih hitova su s njihova zajedničkog albuma “Music!Music!Music”, ali i neke nove koje će tek biti objavljene. U Puli su nas tako podsjetili na glazbene ikone kao što su Blind Willie Johnson, Frank Sinatra, Nina Simone, The Animals, George Michael. Na repertoar su tako uvrstili „Soul of a Man”, “Please Don’t Let Me Be Misunderstood”, “Faith”, “Plain Gold Ring”, “Wishing Well“, „My Love Is“, „Be My Husband“…

Glazbenici su prije koncerta uživali u istarskim specijalitetima i prirodi, baš kao i povijesnim činjenicama. Lucy Woodward je to rado podijelila i sa svojim pratiteljima na Instagramu te tako poslala u svijet još jednu sjajnu turističku razglednicu Pule.

Bio je to 2. uspješan koncert na ovogodišnjem Backstage Live Pula festivalu. Do kraja ovogodišnjeg izdanaj nas očekuju, također u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, još dva gostovanja vrhunskih jazz glazbenika – 29. listopada nastupa neponovljiv i jedinstven Mingus Big Band, a 12. studenoga pijanist Jason Moran & Bandwagon. Nakon Pule, slijedi 11. Zagreb Jazz Festival koji će ugostiti također vrhunske glazbenike:

Bassekou Kouyate (17.11.), u Tvornici kulture. Slijede Vijay Iyer & Wadada Leo Smith (22.11.), Aaron Diehl Trio (24.11.) i Omer Avital (25.11.).