GLAZBENA DIVA MERI CETINIĆ PRIMILA MULTI-PLATINUM AWARD ZA 40 GODINA DISKOGRAFSKIH DOSTIGNUĆA

Meri
Veliki rođendanski koncert glazbene dive naših prostora, Meri Cetinić, održan je u prepunoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, gdje su vjerni pratitelji njezinih melodija i dalmatinskih nota uživali u bezvremenskim hitovima. Od njezina albuma prvijenca pod nazivom Meri prošlo je 40 godina uspješnog glazbenog djelovanja i diskografskih dostignuća za koja je ovom prilikom nagrađena posebnim priznanjem Hrvatske diskografske udruge – Multi-platinum Award.

Javnost je ovu glazbenicu prvi put upoznala u Splitu 1968. godine na „Raspjevanom proljeću“, natjecanju mladih pjevača gdje je pobijedila, a kasniju bogatu karijeru gradila je kao solo izvođačica te kroz brojne suradnje s poznatim glazbenicima domaće i inozemne scene. 1973. godine kao vodeća vokalistica grupe More snima prvu LP ploču istoimenog naziva More.
Iza Meri Cetinić danas je više od 20 izdanih albuma, a albumi More i Ja sam žena doživjeli su i svoja reizdanja koja su još uvijek popularna među brojnim ljubiteljima glazbe. Kroz čitavu je karijeru Meri Cetinić nagrađivana raznim priznanjima za pjevačicu godine, kantautorska djela te izvanredne diskografske uspjehe, a Hrvatska diskografska udruga uvrstila ju je i u posljednje izdanje knjige priča o albumima povodom Nacionalnog dana albuma, 71 priča o albumima povodom 71 godine od prvog izdanja, gdje je njezin album Ja sam žena predstavljen kao prvi ženski autorski pop album u domaćoj diskografiji.