Luka Šulić objavio novi spot – Vivaldi Winter (1st movement) (Live in Trieste) i dugoiščekivani album “Vivaldi: The Four Seasons”

luka

.
Luka Šulić iz 2CELLOS, prvi je glazbenik koji svira Vivaldijeva „Četiri godišnja doba“ aranžirana za violončelo i orkestar i to je danas objavio na dugoiščekivanom albumu “Vivaldi:The Four Seasons” (Sony Classical). Slavni glazbenik i cijenjeni virtuoz na violončelu, Luka Šulić je protekloga vikenda, odnosno čak tjedan dana prije službenog izlaska albuma, u Ljubljani, lansirao i promovirao album u društvu slovenskih medija i svirao na dva rasprodana koncerta. U sklopu turneje će naravno zasvirati i u Zagrebu i to 5. veljače 2020. U KD Vatroslava Lisinskog.

Album je najavio spotom “La Primavera (Proljeće) Op. 8 No. 1 in D major – I. Allegro”
https://www.youtube.com/watch?v=-3wXvIYiWG8&feature=youtu.be

Na snimanju albuma mu se pridružio prestižni Orkestar iz Rima – Archi dell’ Academia di Santa Cecilia, pod dirigentskom palicom maestra Luigija Piovana.

Superzvijezda violončela Luka Šulić odabrao je jedan od najslavnijih djela klasične glazbe za svoj prvi samostalni album. Album je dramatična interpretacija, Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” i prvi kompletni album popularnog ciklusa baroknih koncerata koji su aranžirani za violončelo.