Neponovljivi, najbolji i jedinstveni Mingus Big Band u INK Pula

mingus

Koncerti ovog jedinstvenog orkestra su uzbudljive izvedbe koje pokreću, oslobađaju i bude emocije. Nastao je nakon smrti velikog jazz kontrabasista, skladatelja i vođe ansambla Charlesa Mingusa (1922. – 1979.), kada je njegova udovica Sue Mingus pokrenula niz akcija u cilju očuvanja i prezentacije njegove glazbene ostavštine. Utemeljila je nekoliko skupina među kojima Mingus Big Band. Zbog glazbenog genija Charlesa Mingusa koji je bio ispred svog vremena, zbog njegove glazbe, ali i vrhunskih glazbenika koji sviraju u orkestru, taj je Big Band već godinama jedan od najkreativnijih jazz orkestara današnjeg jazza, često na prvom mjestu u izborima stručnih časopisa.


Na koncertu vas očekuju klasici velikog Charlesa Mingusa, energija, poštovanje, jazz povijest, visoka razina sviranja i zabave. Poručuje to Boris Kozlov, basist i vođa banda i otkriva razlog zašto je Mingus Big Band toliko uzbudljiv: “Volimo ovu glazbu, njegujemo iskustvo zajedničkog sviranja. Također mislimo da je ovaj band onakav kakav je Mingus želio, ali nije imao tijekom svohg života.”
U Mingus Big Bandu sviraju samo najbolji i ulazak u orkestar je čast I privilegija, ali I velika odgovonost, a Grammyjem nagrađeni i već godinama jedan od najboljih na jazz sceni-
29. 10., u 20 sati nastupaju u Istarskom narodnom kazalištu Pula!

https://www.youtube.com/watch?v=xt3bUDHg9b4