Promocija rock monografije Long Play u Zagrebu, 10. listopada

mile

Postoje lica koja promatramo na naslovnicama ploča, pratimo u medijima, na društvenim mrežama. Postoje glasovi kojima se pridružujemo iz prvih redova na koncertima, glasovi koje pamtimo s prvih tuluma. Govore nam istinu, hrane našu znatiželju, hrabre nas da mijenjamo sebe, svoj grad, svijet. Dižu nas iz kreveta, tjeraju na ples, prate nas na putovanjima, uz nas slave i tuguju. Donose nam savjete u stihovima i utjehu u riffovima. To su glasovi Long Playa, lica rocka.

Monografija “Long Play – zabilješke u vremenu” autora Blagoja Borislava Pešića zbirka je fotografija koja sadrži 1332 portreta 333 regionalnih glazbenika iz prvih pedeset godina rock glazbe na ovim prostorima. Knjiga je tiskana uz podršku HDS ZAMP-a, a među zastupljenim glazbenicima nalazi se oko 150 hrvatskih glazbenika i autora te članova Hrvatskog društva skladatelja.

Promocija knjige održat će se u zagrebačkoj Tvornici kulture 10. listopada u 20 sati, a uz autora, o knjizi će govoriti Petar Janjatović (Beograd), Siniša Škarica (Zagreb), Gregor Tomc (Ljubljana) i Vlado Simcich Vava (Rijeka).

“Biti uz neki veliki bend, pomagati mu da se čuje glasnije, pjeva dulje i da njegov rad bude priznat i cijenjen – to je privilegija i zadatak te ujedno ono što Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP rade već desetljećima. Mnogi naši članovi svojim su pjesmama i albumima ušli u ovu foto rock monografiju. S ponosom smo pomogli u realizaciji ovog vrijednog projekta jer mislimo da nam je cilj zajednički, a to je slavljenje glazbe kao poveznice preko granica vremena i prostora”, ističe Milan Majerović-Stilinović, voditelj komunikacija HDS ZAMP-a.

Mile Kekin, frontman Hladnog Piva i jedan od zastupljenih glazbenika u knjizi, knjigu opisuje kao must have i dio opće kulture ovih prostora – LINK.