Rade Šerbedžija najavio velike koncerte u HNK-u Zagreb i ljubljanskom Cankarjevom domu

Rade-Serbedzija

Najveća hrvatska filmska zvijezda u Hollywoodu Rade Šerbedžija vraća se u Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, ali ovoga puta kao glazbeni interpretator. Koncert pod nazivom “Već sam ti pričao to” održat će se 3. studenog uz pratnju benda Zapadni kolodvor.
Ponovo stajati na toj istoj pozornici mi je zadovoljstvo i posebno uzbuđenje pa ću koncert započeti i s Melikorovim govorom iz ‘Kiklopa’ što će publiku sjetiti na tu uspješnu predstavu. Nakon toga slijedi repertoar koji sam pripremio posebno za tu prigodu, neke nove pjesme poput ‘Kasno jesen dolazi’, koju je Hus napisao za mene, pjevat ću remake Novkovićeve pjesme ‘Ostala si uvijek ista’, jedan od najvećih hitova Miše Kovača. S ovom pjesmom na neki način pričam priču o Miši s kojim sam veliki prijatelj”, rekao je Šerbedžija koji je, zanimljivo, s Mišom Kovačem glumio u filmu “Poslijepodne jednog fazana” 1972. godine.


Često je znao nastupati u kazališnim dvoranama, a isto tako često je imao i goste pa će mu se i ovoga puta pridružiti, kao i već nekoliko puta prije, makedonski gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski, proslavljeni hrvatski pijanist i umjetnik Matej Meštrović, zatim Damir Urban, Radina kćer Mimi, iznimno talentirana glazbenica koja pohađa glazbenu školu u Liverpoolu, a kao pratnja bit će tu i Jure Ivanušić na klaviru. Rade trenutno radi i na novom studijskom albumu.
“Ne žurim se s novim albumom jer diskografija nije moja primaran profesija, ali zadovoljstvo mi je raditi i taj segment. Radim s Antom Gelom, Elvisom Stanićem i brojnim drugim glazbenicima, a osim Damira Urbana i Husa iz Parnog valjka, novu pjesmu će mi napisati i Loša.”, otkrio je neke detalje Šerbedžija koji je najavio i veliki koncert u Cankarjevom domu u Ljubljani, također sa Zapadnim kolodvorom 26. listopada.
Za oba koncerta ulaznice su u prodaji.